Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

20. 05. 2022. 16:30 >> 16:34

ĐUROVIĆ - POPA

Bez vladavine prava nema ni stabilnog ekonomskog razvoja

„Veoma cijenimo podršku Evropske unije u vremenima koja su za nama, a siguran sam da neće izostati ni u periodu koji slijedi. Uvjeren sam da će nova Vlada opravdati očekivanja“, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović tokom razgovora sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

Govoreći o dva ključna stuba na kojima počiva nova Vlada, ministar je ocijenio da su pomaci u oblasti vladavine prava evidentni i naglasio da je fokus Ministarstva dalji ekonomski i turistički rast i razvoj Crne Gore, te stvoranje ambijenta koji će Crnu Goru pozicionirati kao sigurnu investicionu i turističku destinaciju, spremnu za nove investicije.

„Cilj nam je privlačenje sigurnih investitora, stvaranje povoljne preduzetničke klime, predvidljivog poslovnog ambijenta kako bi se udarili temelji za buduće generacije koje treba da ostanu u Crnoj Gori, a znatno veću pažnju moramo obratiti i na mikro, mala i srednja preduzeća. Ona predstavljaju kičmu našeg ekonomskog sistema u kojoj leži snaga ekonomije. Došlo je vrijeme da stvaramo ambijent u kojem ne sagledavamo samo probleme nego i tražimo rješenja“, poručio je Đurović.

„U nadležnosti ovog Ministarstva je i turizam, koji predstavlja glavnu privrednu granu. Vrijeme je da u ovoj oblasti promijenimo pristup i okrenemo se tržištima Zapadne Evrope kojima moramo pokazati naše ljepote, mogućnosti i sve potencijale za razvoj. Važno je da shvatimo da ulaganje u promociju i vidljivost Crne Gore nije trošak, već potreba koje će nam se višestruko vratiti, što je upravo jedan od prioriteta našeg rada“, naglasio je ministar.

Sagovornici su se saglasili da su vladavina prava i ekonomski razvoj usko povezani, da su dio istog pitanja, te da ne može biti stabilnog ekonomskog razvoja bez vladavine prava.

„Veoma je izazovan potfolio Vašeg Ministarstva koji pokriva čak 8 pregovaračkih poglavlja uključujući zaštitu potrošača i posebno konkurentnost i EU je spremna da vam pruži svu neophodnu pomoć u tom procesu“, kazala je ambasadorka Popa. Ona je istakla da je neophodna i međuresorna saradnja za podršku MERT-u, posebno u oblastima diversifikacije privrede, osnaživanju malih i srednjih preduzeća , te promociju Crne Gore kao turističke destinacije.

“Ovo je velika šansa i prilika za Crnu Goru. Čeka vas puno posla u kojem treba da učestvuju svi akteri društva i daju svoj puni doprinos“. Ambasadorka Popa čestitala je ministru mandat i poželjela dalji uspjeh u radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније