Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V/I. P. ]

14. 05. 2022. 16:28   >>  16:31 3

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOLAŠIN

Bulatović podnio ostavku; Demokrate: Osuđen za djelo koje ga čini nedostojnim funkcije

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović podnio je ostavku na tu funkciju, a povod za takvu odluku su, kako je rekao, političke interpretacije presude Apelacionog suda, kojom je osuđen na uslovnu kaznu.

Iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Kolašin kazali su da su mjesecima tražili da Bulatović napusti funkciju jer je osuđen na krivično djelo koje ga čini nedostojnim obavljanja funkcije. Klub odbornika Demokrata, kako su podsjetili za Portal RTCG, nedavno su predali obavještenje Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu kako bi ispitali da li je predsjednik Skupštine opštine Kolašin Milan Đukić zloupotrijebio službeni položaj.

“U prethodna dva mjeseca u više navrata pozivali smo predsjednika SO Kolašin Milana Đukića da se okane politikanstva i jeftinih trikova i postupi po pravosnažnoj osuđujućoj presudi Vrhovnog suda Crne Gore kako bi na sjednici SO konstatovao prekid mandata predsjedniku opštine Milosavu Bulatoviću po sili zakona”, navode Demokrate.

Kažu da nakon više javnih upozorenja Đukić nije htio da primijeni zakon, zloupotrebljavajući funkciju koju obavlja. Sada, kako su rekli, Bulatović se napokon odluičio da podnese ostavku. 

"Želim da činom ostavke rasteretim svoje saradnike"

Bulatović je rekao da mu je kazna izrečena zbog toga što je mladom, nezaposlenom, fakultetski obrazovanom čovjeku, omogućio da u Policijskoj akademiji završi obuku za komunalnog policajca u trajanju od dvadeset dana. 

"Jedini način da završi obuku je bio da bude upućen preko Opštine Kolašin, pošto taj vid obuke nije bio organizovan za građane", rekao je Bulatović.

Ispostavljenu fakturu od 466 eura je, pojasnio je, platila Opština Kolašin, a on je "lično kasnije taj iznos uplatio na opštinski račun".

"Smatrao sam da će na ovakav način jedna porodica sa maloljetnom djecom ostati da živi u Kolašinu. Obzirom da sam se trudio da moje odluke budu u skladu sa moralnim i zakonskim normama, želim da činom ostavke rasteretim svoje saradnike, pripadnike svoje partije, svoju porodicu i sebe", napisao je Bulatović u obrazloženju ostavke.

Uvjeren je, kaže, da će partija kojoj pripada sa partnerima nastaviti sa novim rukovodstvom da "unapređuje životni standard i razvoj Kolašina koji je prepoznat kao svijetli primjer na sjeveru Crne Gore".

"Koristim priliku da zahvalim saradnicima, zaposlenima u lokalnoj samoupravi, kao i svim odbornicama i odbornicima u lokalnom parlamentu na profesionalnom odnosu i saradnji", rekao je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније