Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

12. 05. 2022. 16:55 >> 16:54
1

DEMOKRATSKA CG

"Transparentnost rada Vlade samo na riječima"

U Demokratskoj Crnoj Gori ocjenjuju da je na danas održanoj 3. sjednici 43. Vlade Crne Gore prekršeno načelo transparentnosti koje je proklamovano kao jedno od osnovnih principa rada.

Naime, kako kažu u saopštenju, kadrovska rješenja koja su danas na Vladi izglasana nijesu ni imenom pomenuta, a kamoli raspravljana na samoj sjednici.

"Umjesto toga, javnost je gledajući sjednicu mogla da zaključi samo to da je sve dogovoreno na Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Crne Gore. Dakle, javnost, uprkos proklamovanoj transparentnosti, nije dobila priliku da čuje o kojim tačno karovskim rješenjima se radi, niti da makar površno bude upoznata sa biografijama konkretnih rješenja, a samim tim ni sa kvalifikacijama istih za pozicije na koje su raspoređeni", navode u saopštenju.

Kako navode, djelimični izuzetak od današnje prakse bio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, koji je imao sluha da javnost makar površno upozna sa kadrovskim rješenjem za državnog sekretara u ministarstvu koje vodi.

"Nažalost, nije teško zaključiti da će, kao u slučaju brojnih ranijih obećanja, tvrdnji i proklamacija samih konstituenata, sve su prilike ista neprincipijelnost biti praksa i u slučaju same Vlade: velike riječi od kojih ubrzo ne ostane ništa. Sreća je u tome da će crnogorska javnost putem medija u narednom periodu, ipak, biti upoznata sa biografijama novih kadrovskih rješenja, te da će se vrlo brzo znati odakle i po kakvim zaslugama kadrira nelegitimna Vlada", zaključuju u Demokratama.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније