Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

05. 05. 2022. 16:57 >> 17:10
3

NAKON ODLUKE VLADE

Različite reakcije zvaničnika i stranaka povodom imenovanja Kentere

Nakon što je predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), uslijedile su različite reakcije zvaničnika i partija.

Protiv imenovanja Kentere glasalo je šest ministara - Vladimir Joković, Dragoslav Šćekić, Marko Kovač, Vasilije Lalošević i Miomir Vojinović iz redova SNP-a i Aleksandar Damjanović.

Ministar odbrane Raško Konjević čestitao je Kenteri imenovanje na ovu poziciju.  

"Čestitam Savu Kenteri imenovanje za v.d direktora ANB-A. Očekivanje je da Agencija bude u službi građana i države i njenih nacionalnih interesa", napisao je on na svom Tviter profilu.


Direktorica Socijaldemokrata (SD) Irma Nišić kazala da je činjenica da za imenovanje direktora ANB Sava Kentere, Vlada nije imala podršku trećine ministara  "zbog njegove evroatlantske profilacije najbolji dokaz koliko je SNP “napredovao” u svojim stavovima". 


Ona je na svom Tviter profilu navela da je "sasvim jasno, na prvom koraku, da će se i ova Vlada spoticati oko evroatlantskog usmjerenja. Sad ostaje da vidimo demonstraciju SNP-ove “pro-NATO” politike sa pozicije predsjednika Skupštine. Tražili ste, gledajte! A građani će dati ocjenu svega ovoga. Do tada, nek se vijori"
 
Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ustvrdio je "Može Crna Gora-mogu Kavčani".

"Registrovani agent CIA Savo Kentera izabran za direktora ANB-a, a nikad veći broj Srba u Vladi" naveo je Knežević na Tviteru. On je poručio da se pripremi Temeljni ugovor.

"Može Crna Gora-mogu Kavčani, jer niđe nije SKY kao iznad Crne Gore". zaključio je Knežević.

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić komentarišući ovu odluku Vlade, kazao je da je Kentera bliskim ljudima iz američke administracije pokušao da ga prikaže kao osobu blisku Putinu i Vučiću. 

"Dotični je bliskim prijateljima iz američke administracije pokazao prezentaciju napravljenu u Microsoft paint-u  gdje je prvi slajd moja fotografija sa dvije mišom nacrtane strelice prema Vučiću i Putinu. Ako smo htjeli da se nasprdamo državnoj reputaciji - samo jako!", napisao je Spajić na svom Tviter profilu. 

Poslanik DF-a Slaven Radunović kazao je da bi "poštenije prema građanima CG bilo da je danas na mjesto direktora ANB imenovala direktno nekog CIA agenta iz američke ambasade, makar bismo, kao kolonija, dobili profesionalca na čelu ANB. Ili bar baštovana iz US ambasade. Ovo je toliki sluga, da ga ni oni ne poštuju".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније