Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

05. 05. 2022. 13:04 >> 13:08
2

DF PORUČIO

"Stekli se uslovi da Katnić i Čađenović budu procesuirani"

Već danas su se stekli uslovi da nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani, nakon jučerašnjeg Katnićevog pojašnjenja o njegovoj i ulozi SDT-a u prikrivanju dokaza i zaustavljanja istrage o vezama visokih policijskih službenika sa vođama "kavačkog klana", ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Osim javnog priznanja Milivoja Katnića, kako su istakli iz DF-a, "imamo i vizuelni dokaz – fotografiju nasmijanog Saše Čađenovića koju je Petar Lazović poslao Radoju Zviceru".

"Ova fotografija, koja je očigledno nastala u zgradi tužilaštva, dovoljno govori o tome da Saša Čađenović zna da je fotografisan od strane Petra Lazovića. Ali što je još više inkriminišuće za Čađenovića, jeste da fotografija proslijeđena Radoju Zviceru, predstavlja jasnu poruku da 'kavački klan' ima zaštitu specijalnog tužilaštva", kazali su izi DF-a.

Činjenica da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović insistirao na ponovnom formiranju predmeta jasno, kako ističu iz DF-a, "ukazuje na svjesnu opstrukciju Milivoja Katnića i Saše Čađenovića koji su krajem januara 2021. godine zaključili da ne postoje elementi za krivično gonjenje Petra Lazovića i Ljuba Milovića".

"Priznavši sinoć da on lično stoji iza ove odluke, Milivoje Katnić bezuspješno pokušava spasiti Sašu Čađenovića, i relativizovati dokumenta koja je objavio Europol. Zato DF očekuje od GST – a Vladimira Novovića, da koliko danas izda nalog za privođenje i određivanje tužilačkog pritvora Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, jer između njihovih i zloupotreba Vesne Medenice ne postoji razlika. Za nekog ko se hvalio učešćem na međunardnim tužilačko policijskim seminarima, saradnjom sa svim policijama svijeta, ipak moramo primijetiti da Milivoje Katnić svojim cirkuskim objašnjenjima o ulogama Lazovića i Milovića, jasno pokazuje da nije mario za saradnju sa Europolom, i da je selektivno pristupao dokumentima koje je dobijao od naših evropskih partnera", istakli su iz DF-a.

DF, kako kažu, zbog svega navedenog, očekuje u narednim satima privođenje i procesuiranje Milivoja Katnića i Saše Čađenovića.

"Inače ćemo svaki pokušaj relativizacije ovog slučaja smatrati kao projektovan i tendencionzan, i na šta ćemo imati konkretan i snažan odgovor. Vrijeme je za pravdu", poručuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније