Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

28. 04. 2022. 15:30 >> 15:34
4

NOVA PREDSJEDNICA PARLAMENTA

Biografija Danijele Đurović

Funkcionerka SNP-a Danijela Đurović izabrana je za predsjednicu Skupštine. Za njen izbor glasalo je 46 poslanika nove parlamentarne većine.

Nova predsjednica Skupštine Danijela Đurović rođena u Kotoru 1973. godine. Osnovnu i dio srednje škole završila je u Herceg Novom, a maturirala je u SAD.

Zvanje diplomirane inžinjerke menadžmenta stekla je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek biologija i stekla zvanje magistra ekologije i zaštite životne sredine. Radno iskustvo počela je u firmi “Generalmarket” u Beogradu na mjestu rukovodioca komercijalne službe u periodu od 1996. do 2000..

Od 2000. do 2008. godine radila je u preduzeću “Čistoća” u Herceg Novom na poslovima strateškog razvoja i unapređivanja sistema kvaliteta menadžmenta, rukovodioca komercijalnog sektora i kao pomoćnica direktora.

U mandatu od 2008. do 2012. obavljala je poslove menadžerke opštine a potom i predsjednice Skupštine opštine.

Za potpredsjednicu Opštine Herceg Novi izabrana je 2017. godine i na tom mjestu bila sve do septembra 2020. nakon čega je ušla u poslaničke klupe.

Autorka je više naučnih radova iz oblasti zaštite životne sredine i stručna saradnica i konsultantkinja iz oblasti upravljanja otpadom u zemlji i inostranstvu.Druga je žena koja je postala predsjednica Parlementa. Bila je i kandidatkinja za ambasadorku Crne Gore u Mađarskoj, ali predsjednik države nije dao saglasnost za taj prijedlog.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније