Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: VOA [ I. P. ]

23. 04. 2022. 13:49 >> 15:03
3

MILATOVIĆ NAJAVIO

"Otvoreni Balkan u principu dobra inicijativa"

Sve što je u kontekstu sankcija Evropske unije (EU) protiv Rusije, uvedenih zbog invazije na Ukrajinu, Crna Gora preuzela kao međunarodnu obavezu biće implementirano, rekao je u intervjuu za Glas Amerike Jakov Milatović, crnogorski ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu.

Milatović, međutim, nije mogao precizno da odgovori na pitanje odnosi li se to i na luksuzne jahte koje se nalaze ili će se nalaziti u crnogorskim teritorijalnim vodama – rekavši da bi Vladu, državne organe i uprave trebalo ostaviti da rade svoj posao.

Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić prisutvuju proljećnjom zasijedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Vašingtonu, koje se održava u sjenci ruskog rata u Ukrajini.

Na pitanje da li će se u Crnoj Gori plijeniti imovina sankcionisanih ruskih oligarha, po ugledu na Evropsku uniju čiju politiku Podgorica slijedi, Milatović odgovara: "Apsolutno da će implementacija onoga što je usvojeno na vladi narednih dana biti u potpunosti uspostavljena. Ono što je odlučeno, sve ono što je u tom kontekstu preuzeto kao jedna međunarodna obaveza kada je riječ o Crnoj Gori, ono što je usvojila Evropska unija, to će tako biti implementirano".

Podsjeća da se sankcije ne odnose na ruski narod, već na određene pojedince koji se nalaze na listi tih sankcija, na određena državna preduzeća...

"Tako da će u narednom period organi u Crnoj Gori, a tu prije svega mislim na Upravu za prihode i carine, Upravu za sprečavanje pranja novca, Upravu policije i ostale uprave koje su zadužene za operacionalizaciju implementacije ovih stvari, raditi svoj posao", rekao je Milatović.

Milatović je na pitanje da li će biti kandidat za gradonačelnika Podgorice odgovorio: "Da li ću biti ja ili ministar finansija...Znate ministar je porijeklom Pljevljak ali svakako glasa u Podgorici. Ja sam rođen i više sam, da tako kažem, svoj na svome u Podgorici. Sasvim sigurno je da on i ja mislimo sve najbolje o Podgorici. U narednom periodu bi to trebalo više da se formalizuje".

Inicijativu Otvoreni Balkan smatra dobrom: "Mislim da je đavo u detaljima i ono što trenutno nedostaje Otvorenom Balkanu su dodatni određeni mehanizmi institucionalizacije te inicijative, ali mislim da je ona u principu dobra".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније