Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

31. 03. 2022. 11:31   >>  13:40 17

ABAZOVIĆ

Mislim da smo jako blizu formiranja nove vlade

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je kako se nada da će Crna Gora jako brzo dobiti novu vladu. "Sve ostalo bi bilo jako neozbiljno i na štetu građana", poručio je Abazović.

Naveo je da ne želi da postavlja rokove, te da ne može biti nadležan za djelovanje političkih partija u Skupštini. Što se, kaže, njega lično tiče, sjednica može biti održana sjutra.

“Ima taktiziranja, mandatar je svoj dio posla završio”, poručio je Abazović i dodao da je on svoj dio posla završio za 14 dana.

“Jutros sam imao razgovor, mislim da smo jako blizu rješenja i predstavljanju nove vlade. Pokušavam da nađem neki vid inkluzivnosti i kompromisa”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara.

Navodi i da je iz medija čuo najave o mogućem formiranju tehničke ili vlade nacionalnog jedinstva.

“Svi predlozi su legitimni, ja sam dobio mandat da sastavim manjinsku vladu, nemam mandat za tehničku vladu”, naveo je Abazović i dodao da ne osporava da drugi imaju ideje, koje mogu biti relevantne.

Dalje blamiranje države u međunarodnom kontekstu

Odgovarajući na pitanje da li će Vlada danas usvojiti odluku o uvođenju sakcija Rusiji, Abazović kaže da, ako se bude ostalo pri onome što je bio raniji stav premijera Zdravka Krivokapića, onda neće.

“Ne možemo da derogiramo nešto i uradimo nešto što je suprotno zakonu. Dakle premijer želi da predložimo koordinaciono tijelo za sprovođenje sankcija. Da bi funkcionisalo koordinaciono tijelo prvo trebaju da se donesu sakcije”, naveo je Abazović.

On je kazao da je MUP već formirao svoje tijelo koje se bavi izbjeglicama.

“Jedina institucija koja kasni je Vlada, mislili smo da je to zbog izbora u Beranama, evo prošli su izbori sad je šansa da donesemo odluku. Meni je žao što to nismo učinili odmah. Ali ako žele da je donesu na taj način, lično neću glasati, očekujem da i druge kolege ne glasaju za to, ali naravno ispoštovaću svaku odluku većine. To je nešto što je, čini mi se, dalje blamiranje države u međunarodnom kontekstu”, zaključio je Abazović.

Sve mjere su sprovedene na vrijeme

Kako je kazao, nije tačno da je Agancija za nacionalnu bezbijednost (ANB) sa zakašnjenjem reagovala na dojave o bombi u TQ Pazi u Budvi.

“Sve mjere su sprovedene na vrijeme. Policija je izvršila nadzor krajnje profesionalno, bez podizanja veće panike. Prije neko veče sprovedene su sve aktivnosti u TQ Plaza”, rekao je Abazović.

On je kazao da se, zahvaljujući sektoru bezbjednosti, u Crnoj Gori ne dešava ništa vanredno.

“Prijeteće poruke je bilo, i na osnovu nje su sprovedene aktivnosti, ali često imate dojave koje nijesu tačne”, dodao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније