Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

13. 03. 2022. 10:55 >> 06:54
29

ABAZOVIĆ JASAN

CG čvrsto uz EU i NATO, osuđujemo agresiju Rusije

Svima je jasno da Crna Gora čvrsto stoji u naše EU i NATO partnere, te da snažno osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu, poručio je mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović, u obraćanju nakon učešća na Antalijskom diplomatskom forumu.

On je rekao da je na tom forumu spoljna politika Crne Gore predstavljena na najbolji mogući način.

"I svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu, stajemo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i uz ukrajinski narod, ali i uz narod Ruske Federacije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. vijeku", rekao je Abazović.

Kaže da je na svim sastancima sa zvaničnicima EU, te predstavnicima raznih zemalja, bilo važno istaći "da u Crnoj Gori imaju kredibilnog partnera", te da je "Crna Gora zemlja velikih mogućnosti".

"Optimističan sam za našu budućnost. Situacija koliko god izgledala ozbiljno je pokazatelj da EU integracije nemaju alternativu, da Crna Gora mora završiti domaće zadatke i da će to Evropska komisija znati da cijeni i da će nam omogućiti da u što skorijem periodu budemo članica EU", rekao je Abazović.

Kaže i kako je siguran da je Crna Gora otvorila perspektive za nova turistička tržišta, te da će nakon smirivanja situacije uslijediti invazija turista iz različitih zemalja svijeta.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније