Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

10. 03. 2022. 18:31 >> 18:37
4

ABAZOVIĆ SA LAJČAKOM

"Nova vlada spremna da sprovede reforme"

Nova evropska vlada je spremna da sprovede reforme, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, u Turskoj.

"Evropska unija treba da pomogne zemlje Zapadnog Balkana na evropskom putu u što skorijem roku, naročito nakon dešavanja u Ukrajini. Informisao sam gospodina Lajčaka da je proces formiranja evropske vlade pri kraju i dobio uvjerenja da je podrška Crnoj Gori zaista snažna. Evropska vlada će sprovesti reforme kako bi što prije odblokirali naš integracioni put", istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore u razgovoru sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom Evropske unije, u Antaliji, dan uoči Antalijskog diplomatskog foruma, na kojem će, između ostalih govoriti predsjednici Turske i Ukrajine, Redžep Tajip Erdogan i Volodimir Zelenski.

Lajčak je istakao da u Briselu imaju velika očekivanja od nove Vlade i da Crna Gora može da računa na njegovu podršku.

Kako navode u saopštenju iz Kabineta Abazovića, Lajčak je kazao da mu je drago da neke EU zemlje, koje su do sada bile skeptične po pitanju proširenja, nakon dešavanja u Ukrajini, počinju da mijenjanju svoj stav po tom pitanju.

Prije zvaničnog susreta, potpredsjednik Abazović i specijalni izaslanik Lajčak imali su tête-à-tête razgovor.

Govoreći o invaziji Rusije na Ukrajinu, Abazović je istakao da se radi o brutalnom kršenju međunarodnog prava i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta ukrajinske države.

"Crna Gora kao buduća članica, slijedi spoljnu politiku EU i pridružuje se restriktivnim mjerama koje je EU usvojila protiv Ruske federacije. Naša intencija je da, kao članica NATO, budemo primjer mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu", naglasio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Abazović boravi u Republici Turskoj, gdje će učestovati na Antalijskom diplomatskom forumu, koji se održava od 11. do 13. marta.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније