Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ L.V. ]

28. 02. 2022. 18:31 >> 18:32
2

DPS PRIJESTONICE

Huter: Danas konačno pale maske

Danas su konačno pale maske, a DPS je svojim odlaskom u opoziciju pokazao da ne želi da paktira sa onim snagama koje su 4. i 5. septembra, gumenim mecima, suzavcima i bojnim otrovima, zasipale građane Cetinja, kazao je Oskar Huter, odbornik cetinjskog DPS-a na konferenciji za medije.

Klub odbornika te partije je danas održao konferenciju za medije povodom izbora novog gradonačelnika Cetinja.

Huter je kazao i da SDP ni jednim svojim gestom, uoči lokalnih izbora, nije nagovijestio svojim glasačima da će formirati vlast sa Demokratama i Urom.

“Sami vidite da izbor gradonačelnika nije ono što je SDP najavljivala tokom predizborne kampanje. Govorili su da je njima cilj depolitizovanje lokalne uprave, da su im u fokusu nestranačke ličnosti, ali na kraju se ipak sve ogolilo i postalo jasno ko je želio fotelju, a ko se za tu fotelju nije htio baviti neprincipijelnim koalicijama”, poručio je on.

Huter je dodao da je SDP odgovoran za "slom suverenističkog bloka". 

"Činjenica je da je 80% građana Cetinja na lokalnim izborima poručilo, ono što je reklo 4. i 5. septembra, ali da i pored svega toga, SDP, slomom suverenističkog bloka, formira vlasti sa preostalih 20% tražeći koaliciju sa Joanikijem", kazao je Huter.

Odgovarajući na pitanje kako vidi Staru gardu Liberalnog saveza u kontekstu priče DPS-a da se urušava suverenistički blok na Cetinju, Huter je poručio da se nada da će se svi „prizvati pameti“.

"I ranije je bilo sličnih brodoloma koji su manje partije činjene i na državnom nivou ali opet su se na kraju vraćali kući. Tako da vjerujem da će se dozvati pameti, vratiti svojoj kući, a naša kuća su i Cetinje i Crna Gora", zaključio je Huter.

Na konferenciji se obratio i predsjednik Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje, Božidar Drecun i kazao da će građanima Cetinja vrlo brzo biti jasno da li se danas u Prijestonici formira neprincipijelna koalicija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније