Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. - M.M.Lj. ]

25. 01. 2022. 11:09 >> 12:08
23

KRIVOKAPIĆ TVRDI

Ministar Radulović od septembra radio za manjinsku vladu

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović od septembra prošle godine intenzivno je radio za manjinsku vladu, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić, komentarišući moguću smjenu šefa crnogorske diplomatije.

Da je ministar Radulović radio za manjinsku vladu, kaže premijer, jasno je kao dan.

"Tome svjedoče brojni kontakti, brojna putovanja. Ja sam čovjek koga hoće informacije.Ne postoji informacija o bilo kojem susretu, bilo kojeg člana vlade, a da je nijesam dobio na ovaj ili onaj način", rekao je Krivokapić novinarima nakon konferencije "Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija".

Kokain i banane

Saopštio je i da ga etika zanima više od politike, navodeći da oni koji ruše vladu iznutra nijesu dovoljno etični kao što bi trebalo.

Stoga bi, kako je rekao, bilo najčasnije da ti ljudi podnesu ostavke, uz ocjenu da je potrebno sistem vrijednosti podići na veći nivo.

Maske su, kaže premijer, počele da padaju, a u sljedećim danima će da padnu skroz.

Šverca kokaina i banana će u Crnoj Gori biti, kako je ocijenio, ako bude došlo do manjinske vlade: "Ova vlada je po prvi put, samostalno, uspjela da dođe zapljene u iznosu od 500 kilograma. Kada se to ranije desilo", pitao je Krivokapić.

Đukanović glavni centar moći

Pitao je i zašto neko ruši vladu kad je ostvarila najbolje rezultate, između ostalog izbjegavaći da građanima smanji plate i penzije.

"Najvažnije je da građanima bude bolje. Mi smo zabrinuti jer je u opasnosti 'Evropa sad', što oni koji pričaju o demokratiji govore o prelaznom rješenju. Nema prelaznog rješenja. Ako ste demokrata, vratite mandat građanima, a to znači vanredne parlamentarne izbore", rekao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade Crne Gore tvrdi i da nije učestvovao u kreiranju sajta izdaja.me, navodeći da ga to ne interesuje u životu.

Permanentno se, kaže, protiv aktuelne vlade, a predsjednik Milo Đukanović je glavni centar moći. Saopštio je i Demokratski front (DF) nije pohvalio nijedan postupak Vlade Crne Gore, te da će likovati kad ona padne u parlamentu.

Vlada, mentori, Temeljni ugovor sa SPC

On smatra i da će aktuelna vlada pasti samo zato što nema mentore.

"Ova vlada će da padne jer nema mentora i nijedan centar moći ne stoji iza nje. Zašto nekim centrima moći ne odgovara ova vlada koja ima rezultat, pitajte njih", rekao je Krivokapić.

Istakao je da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) nije potpisan zbog raznih političkih igara istoričara, analitičara, ali i nekih episkopa.

Premijer je rekao kako želi da na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednosti izvještaj Komisije za analizu rezultata bezbjednosnog sektora na Cetinju bude dostupan javnosti.

Crna Gora, kako je rekao, mora da krene boljim putem na kojem sistem vrijednosti mora da bude na najvišem nivou.

U Crnoj Gori na djelu državni udar

Inače, Krivokapić je ranije danas na konferenciji Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija ocijenio da je u Crnoj Gori na djelu državni udar.

Na skupu koji organizuju Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Monitor i BIRN, Krivokapić je rekao da nije bitno kakva će i ko će biti sljedeća Vlada, već šta ostavljamo sljedećim generacijama.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније