Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

19. 01. 2022. 16:17   >>  16:37 11

RADULOVIĆ PROTIV OSTAVKE

"Abazović zaslužan za mirnu smjenu vlasti"

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović saopštio je da ne dijeli stav ostalih ministara da bi potpredsjednik Vlade Dritan Abazović trebalo da podnese ostavku. Ističe da je Abazović, kao potpredsjednik zadužen za spoljnu politiku, učinio mnogo u promociji i zaštiti interesa Crne Gore.

"U veoma komplikovanom političkom trenutku, kao i u svakoj složenoj I konfuznoj situaciji, naša je obaveza voditi računa o svemu što ćemo reći i učiniti na javnoj sceni. Pojednostavljivanje i generalizacija nikada nijesu izbor, ponajmanje u ovakvim danima. Tako je tvrdnja da ministri u Vladi Crne Gore smatraju da je etički da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podnese ostavku na tu funkciju, jedna od rečenica koje generalizuju, izgovorena ne samo u svoje, već u ime svih", piše u saopštenju Radulovića.

Navodi i da je je zahvaljujući Abazoviću došlo do mirne smjena vlasti u Crnoj Gori. 

"Bilo kakva generalizacija kada govorimo o radu potpredsjednika Abazovića nije dobar metod kojim bi se u ovom trenutku trebalo služiti, budući da je radu Vlade tokom prethodne godine doprinio ponajviše upravo on. Pogotovo imajući u vidu da je zahvaljujući njegovoj političkoj hrabrosti došlo i do prve mirne smjene vlasti u Crnoj Gori, omogućivši upravo onima koji pozivaju na njegovu ostavku ministarske funkcije", dodaje se. 

Ističe i rezultate Abazovića u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Znam da je kao koordinator bezbjednosnih službi doprinio ostvarivanju rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je dovelo do rekordne zaplijene narkotika. Činjenica je i da je otkad Dritan Abazović preuzeo sektor bezbjednosti, prestalo se sa vatrenim obračunima kriminalnih grupa na našim ulicama u stilu Čikaga 20-tih godina, u kojima su stradali i brojni nevini građani. To je proboj koji su naši evropski partneri jasno prepoznali, a više od svega, on predstavlja veliki korak naprijed za Crnu Goru ne samo u njenoj evropskoj priči, već donosi sazrijevanje društva koje ima snage I političke volje da sprovede reforme u ovoj oblasti, bez izuzetka", zaključuje ministar. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније