Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 01. 2022. 13:14 >> 13:17
4

DANILOVIĆ

"Formiranje manjinske vlade nije u skladu sa Ustavom"

Ovako najavljeno i zamišljeno formiranje nove, manjinske vlade, nije u skladu sa Ustavom. Prekršilo bi se više članova najvišeg pravnog akta koji su međusobno povezani, poručio je lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

"Dužni smo da branimo i slobodu i državu", naglasio je Danilović.

Ukoliko predsjednik Skupštine i Vlada budu istrajni u namjeri da to ne dozvole, kako kaže, imaće i bezrezervnu podršku Ujedinjene CG.

"Naša obaveza je da ne dozvolimo pravno nasilje. Niko od nas nema pravo da se povuče pred ucjenama i političkom korupcijom", navodi Danilović.

Podsjetio je da je većina poslanika pokrenula inicijativu "nepovjerenja" predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću zbog kršenja Ustava.

"Među onima koji su glasali za bile su i dvije trećine potpisnika Memoranduma. Sve dok se ne izjasni Ustavni sud o njegovoj povredi Ustava njegov legitimitet u Skupštini ne postoji", zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније