Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

30. 12. 2021. 06:26 >> 18:21
31

CG I HRVATSKA

Međudržavna komisija o vlasništvu nad "Jadranom"

Crna Gora i Hrvatska postigle su saglasnost o formiranju međudržavne komisije koja bi se na detaljniji način posvetila rješavanju pitanja broda „Jadran“, s obzirom na različita tumačenja kome brod pripada. To se navodi u Informaciji Vlade Crne Gore o saradnji sa susjednim zemljama, koja je juče objavljena.

Kako se ističe, sveukupni odnosi Crne Gore i Republike Hrvatske mogu se ocijeniti kao prijateljski. Od obnove crnogorske nezavisnosti, navodi se, Republika Hrvatska našoj državi u kontinuitetu pruža političku i ekspertsku pomoć neophodnu za brži napredak Crne Gore na putu evropske integracije.

"Tokom zvanične posjete ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Zagrebu, postignut je dogovor da se obnovi rad Međuvladinog mješovotog odbora (MMO) za sprovođenje Sporazuma o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj, koji je bio u zastoju od 2018. godine", piše u tekstu Informacije.

Istanuto je da će se ovim ostvariti saradnja u pitanjima koje imaju nemjerljivi značaj za položaj i ostvarivanje prava pripadnika nacionalnih zajednica u obje države, a koji predstavjaju kvalitetnu poveznicu koja obogaćuje ukupne bilateralne odnose.

"Takođe, postignuta je saglasnost o formiranju međudržavne komisije koja bi se na detaljniji način posvetila rješavanju pitanja broda 'Jadran', s obzirom na različita tumačenja kome brod pripada", piše u tekstu Informacije. 

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније