Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

28. 12. 2021. 11:55 >> 11:58
2

JAČANJE SARADNJE

Abazović u radnoj posjeti Vatikanu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi od danas u dvodnevnoj radnoj posjeti Vatikanu, na poziv Monsinjora Vićenca Palje, predsjednika Papske akademije za život, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Osim sa domaćinom, Abazović će u Vatikanu imati više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio,

"Papska akademija za život ima za cilj odbranu i promociju vrijednosti ljudskog života i dostojanstva ličnosti. Katolička zajednica San Eđidio posvećuje posebnu pažnju marginalizovanim grupama društva i promoviše dobrovoljno i besplatno zalaganje za siromašne i mir", navode u saopštenju.

Radna posjeta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića Vatikanu je pokazatelj, kako navode, nastavka dijaloga sa Vatikanom, koji Crna Gora u kontinuitetu njeguje na principima međusobnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja.

Posjeta potpredsjednika Abazovića je, dodaju, prilika da se ukaže na važnost jačanja saradnje sa Vatikanom, naučnim institucijama i religijskim zajednicama, te da se ukaže da su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost temelj na kojima počiva današnja Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније