Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

13. 12. 2021. 21:07   >>  22:50 2

VARHELJI

"Za EU reforme potrebna stabilna vlada i parlamentarna većina"

Komesar za susjedstvo Evropske komisije Oliver Varhelji kazao je, nakon međuvladine konferencije sa delegacijom Crne Gore, da je za reforme Evropske unije (EU) potrebna stabilna vlada i parlametnarna većina, kao i Skupština koja će podržati napredak Crne Gore, te dodao da je sada vrijeme da se posao ubrza.

"Vjerujem da ćemo oživjeti proces pridruživanja učinivši ga dinamičnijim i ubjedljivijim na osnovu objektivnih kritetijuma. Crna Gora je otvorila sva poglavalja pa je fokus bio na vladavini prava, koja će određivati tempo pregovora. Prioritet za dalji ukupan progres i zatvaranja poglavlja bazira se na privremenim mjerilima u poglavljima 23 i 24", istakao je Varhelji na konferenciji koju je održao zajedno sa državnim sekretarom MVP Slovenije, Gašperom Dožvanom i ministrom ekonomskog razvoja, Jakovom Milatovićem.

Evropska komisija je, dodao je Varhelji, uputila detaljne smjernice Crnoj Gori "kako bi se ostvario što brži napredak u poglavljima 23 i 24".

Milatović je istakao da je ovo je bila dobra prilika da razgovaramo o svemu što je učinjeno za godinu dana rada Vlade, u oblasti vladavine prava, rezultatima u polju ekonomije i reformi javnog sektora.

"Maksimalna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici Evropske unije je pohvaljena. Ovo je bila i prilika da predstavimo akcioni plan kojim ciljamo sve prioritete koje je Evropska komisija predstavila u posljednjem izvještaju, kako bi naredni registrovao napredak koji ćemo napraviti", zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније