Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

03. 12. 2021. 11:35   >>  11:36 18

ĐUKANOVIĆ U MOJKOVCU

DPS ne želi revoluciju, niti smjene preko ulica

DPS ne želi nikakvu revoluciju, niti smjene preko ulica, već da se kroz demokratske procedure dođe do izglasavanja nepovjerenja Vladi Crne Gore, poručio je lider DPS-a Milo Đukanović, na završnoj konvenciji te partiji u Mojkovcu uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

On je rekao i da je na pomolu smjena "aktuelne, neuspješne i neodgovorne Vlade".

"Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnesena Skupštini biti uspješna, a Klub poslanika DPS-LP će dati presudan doprinos padu ove anticrnogorske Vlade“, rekao je Đukanović.

Saopštio je da je rezultat 30. avgusta bio takav da su "velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front i prosrpska politika koju oličava Demokratska Crna Gora osvojili 37 poslaničkih mjesta, a da je nasuprot tome crnogorska i proevropska politika koju oličava DPS, zajedno sa SD, SDP, LP, BS i albanskim nacionalnim partijama dobila 40 poslanika".

"Upravo 30. avgusta je došlo do krivotvorenja izborne volje građana Crne Gore, kada je GP URA, koji je sasvim legitimno bio za smjenu DPS-a, napravio jedan nedopustiv transfer podrške crnogorskog biračkog tijela velikosrpskom nacionalizmu“, rekao je Đukanović.

Zato, kako je rekao, nema mjesta strahu da će se iznevjeriti izborna volja "nego ovo je prilika da se popravi ono što se nakaradno učinilo 30. avgusta prošle godine".

Đukanović je istakao svoje ubjeđenje da će DPS u nedjelju pobijediti u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju čime će, kako je rekao, otpočeti nova etapa političkog života u Crnoj Gori.

To će, smatra Đukanović, biti snažan impuls promjeni Vlade, učvršćivanju evropske politike u Crnoj Gori, u kojoj će DPS opet doći do punog izražaja i nastaviti da stvara bolje uslove za sve brži evropski razvoj naše države.

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je poručio da će lista koju predvodi DPS pobijediti "jer ne želi poraz Mojkovca".

Istakao je da će pobijediti jer ne žele nikome dopustiti da se igra sa Crnom Gorom, njenim imenom i opstankom, njenom samostalnošću i budućnošću svih njenih građana.

"Biće to pobjeda za Mojkovac i za sve u Crnoj Gori, jer upravo se ovdje vodi demokratska bitka za čitavu državu. Ne biramo ovoga puta samo lokalnu vlast i nastavak svijetle perspektive ovog herojskog i odvažnog mjesta, naprotiv, ovog puta imamo novu mojkovačku bitku. Mojkovačku bitku modernog doba za čitavo društvo, za Crnu Goru koja je za mir i prosperitet naspram ideja koje nas vraćaju u ružna poglavlja prošlosti, za Crnu Goru koja treba da miri a ne da dijeli, da daje a ne da oduzima, da pokreće i da jača, a ne slabi i svađa. Baš zato ni pred kim se nećemo povući jer smo jači od svih ostalih, spremniji za konkretna djela a ne za ispraznu demagogiju i huškačku politiku“, rekao je Bogdanović.

Predrag Smolović, nosilac izborne liste „Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović“, saopštio je da kao državotvorna i najjača partija DPS nikada više ne smije dopustiti da ispred kreativnih vrijednih ljudi njenih članova, budu neki drugi koji svojim prisustvom samo ispunjavaju prazninu i dobra vremena svojih nečinjenjem troše i pretvaraju u loša.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS u Mojkovcu Dragomir Mrdak saopštio je da kao rezultat politike DPS danas živimo u modernom gradu, po kvalitetu života i po broju investicija.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić je rekao da je jedan od simbola vršenja vlasti u prethodnom periodu bila riječ, koja je predstavljala most kojim se dolazilo do problema građana, njihovih očekivanja i inicijativa.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније