Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

30. 11. 2021. 14:02   >>  14:02 1

STANIĆ

"Vlada zloupotrebljava novac građana u ko zna koje svrhe"

Slučaj izvjesnog Gorana Radosavljevića koji Vladu Zdravka Krivokapića savjetuje za 3.000, a možda i 6.000 eura mjesečno, još jedan je u nizu primjera brutalne zloupotrebe novca građana u ko zna kakve svrhe, ocijenio je član Predsjedništva SDP Mirko Stanić.

Kako je istakao u saopštenju, navodni “eksperti” troše desetine hiljada novca od poreza i akciza da plaćaju “eksperte” koji se u susjednoj Srbiji bave politikom.

"Što je pozadina ovog angažmana i koji su sve poslovi predviđeni u naftnom sektoru će se tek istražiti, a ovim putem pozivamo i nadležne državne organe da ispitaju moguće zloupotrebe. Vlada Zdravka Krivokapića i njegovih ministara troše milione eura, uzete od građana preko previsokih akciza, stopu PDV i razne namete, kako bi omogućavali sebi bliskim ljudima privilegije o kojima obični građanin ne može ni da sanja. Tako Radosavljević iz Svilajnca za mjesec dana zaradi godišnju platu profesora u školi ili medicinske sestre u kovid odjeljenju da savjetuje 'eksperta' Spajića kako da ukine budžetska sredstva raznim institucijama", navodi se u saopštenju.

Dodaje i da direktor “ToMontenegro” Predrag Todorović zaradi 4.400 eura svaki mjesec, dok za stan dobije još 1.000 eura, a ukoliko dobije otkaz primiće 100.000 eura, iako je firma u milionskom minusu poslije nekoliko mjeseci rada.

"I poslije Verice, Zdravko i Milojko. A moglo se naslutiti kad su prvi dan došli žutim taksijima na posao, da će se brzo navići na majbahe, mercedese i audije, vladin mali avion, na poslovne kartice i ugovore o djelu. Samo što ne shvataju da tu bahatost i rasipništvo građani dobro vide i da će svi tajni ugovori vrlo brzo ugledati svjetlost dana, a onda će shvatiti da je novac umjesto u Radosavljevića i Todorovića trebalo ulagati u poboljšanje uslova u jednoj ustanovi pod Veljim Brdom", naglašava Stanić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније