Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

24. 11. 2021. 16:40 >> 17:11
3

RJEŠENJE MINISTARSTVA

NS i Stranka srpskih radikala izbrisani iz registra

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, na osnovu člana 18 Zakona o političkim partijama i člana 46 Zakona o upravnom postupku donijelo je rješenja o brisanju Stranke srpskih radikala i Narodne stranke iz registra političkih partija. Rješenja o brisanju objavljena su u Službenom listu Crne Gore.

Kako se navodi, politička partija Stranka srpskih radikala, skraćenog naziva SSR, sa sjedištem u Podgorici, upisana u Registar političkih partija u Knjigu broj jedan, pod rednim brojem osam, briše se iz Registra političkih partija.

"Politička partija Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj, upisana je u Registar političkih partija, Knjigu broj I, pod rednim brojem 8, Rješenjem Ministarstva pravde, broj 02-2405/04 od 03.06.2004. godine. Rješenjem Ministarstva pravde, broj 02-2405/04-3 od 13.novembra 2006. godine, u Registar je upisana činjenica o promjeni naziva partije, na osnovu odluke Izvršnog odbora od 08.11.2006. godine. Novi naziv partije je Stranka srpskih radikala", piše u rješenju. 

Statut navedene ppartije usvojen je na sjednici Skupštine 2005. godine, a odredbom člana 16 Statuta utvrđen je mandat radnim tijelima-organima stranke na period od četiri godine.

"Nesporno je da politička partija Stranka srpskih radikala u roku od jedne godine od isteka mandata utvrđenog Statutom još nije izabrala svoje statutarne organe, čime su se, nakon neizvršenja obaveze dostave izjašnjenja u ostavljenom roku, u skladu sa odredbom člana 18 stava četiri tačka 3 i stava 5 i 6, stekli uslovi za donošenje rješenja o brisanju iz Registra političkih partija", navodi se u  rješenju.

Ministarstvo je donijelo rješenje kojim se politička partija Narodna stranka, sa sjedištem u Podgorici, upisana u Registar političkih partija u Knjigu broj I, pod rednim brojem 11, briše iz Registra političkih partija. Ovlašćeno lice za opredstavljanje stranke je, kako se navodi, Predrag Popović. 

Kako se ukazuje, zakonom je propisano  da će nadležni organ pokrenuti postupak za brisanje partije iz registra, ukoliko partija samostalno ili u koaliciji šest godina nije učestvovala na parlamentarnim ili lokalnim izborima. Kako su se ispunili formalni uslovi, navodi se, donijeto je rješenje o brisanju. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније