Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

24. 11. 2021. 14:29   >>  14:50 19

ABAZOVIĆ TVRDI

"Nemam ambiciju da budem premijer CG"

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ocijenio je da je platforma Demokratskog fronta (DF) za izlazak iz političke krize već viđen dokument, u kojem nema ništa novo. Kaže i da nema ambiciju da bude premijer.

"Demokrate bi trebalo da se odluče je li im bliža URA ili DF. Mi znamo što ćemo, drugi neka se odluči. Ko hoće u voz za Evropsku uniju, kod nas može da se vozi besplatno, ko neće srećan mu put", poručio je Abazović.

Ako Demokrate i DF mogu da, kako je rekao, nađu zamjenu GP URA, "pošto se trude da i to nađu, bio bih srećan i zadovoljan".

"Pozivam ko god može da dođe do 41, neka dođe da tu muku skinemo s dnevnog reda. Idemo dalje, nikakav problem nije", rekao je Abazović.

“Nemam ambiciju da budem premijer, ali imam ambiciju da pomognem da Crna Gora izađe iz ovoga”, rekao je Abazović.

Poručio je da Vlada radi kao i ranije, ali da je moguće da Crna Gora u 2022. uđe bez usvojenog budžeta.

"Vi imate paradoksalnu situaciju koja se dešava samo u Crnoj Gori. Imate najavu DF-a da neće da glasa budžet, a onda kažu ako se desi rekonstrukcija ili ako se usvoji ta njihova platforma da će da glasaju za budžet, što znači sljedeće: Ako su u vladi, budžet je dobar, a ako nijesu u vladi, onda budžet ne valja", rekao je Abazović, uz ocjenu da nam takva logika ne da da idemo naprijed.

On je prokomentarisao izjavu predsjednika Skupštine Alekse Bečića da su između njih zahladili odnosi, i saopštio da se kod njega ništa nije promijenilo, te da treba da odluče ko im je bliži - URA ili DF.

Abazović je novinarima naveo da vlada radi kao ranije.

“Ja od rješenja ne bježim. Ovdje smo za građane, ako smo tu zbog njih, moramo da imamo većinu koja će usvajati zakone”, rekao je Abazović.

On je rekao i  da je bivši Tužilački savjet bio ekstremno politizovan, i zato je bilo neophodno donijeti Izmjene Zakona o državnom tužilaštvu, oko kojih je bilo velikih kontroverzi.

 

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније