Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

07. 11. 2021. 18:05 >> 21:48

SAVJET EU

Brisel o Crnoj Gori 15. novembra?

Savjet EU za spoljne poslove raspravljaće 15. novembra 2021.godine o situaciji na Zapadnom Balkanu a kako je saopšteno za Portal RTCG, moguće je da će biti riječi i o situaciji u Crnoj Gori. Ministri država članica EU, kako je saopšteno zvanično, razgovaraće o aktuelnim poslovima na evropskoj agendi.

Prema najavi iz Brisela, sjednica Savjet EU za spoljne poslove trajaće dva dana, ali 15.novembra biće održana rasprava o Crnoj Gori. 

"Ministri će razmotriti nedavna dešavanja na Zapadnom Balkanu, nakon čega će uslediti izveštaj o situaciji u Sahelu", piše u saopštenju objavljenom na sajtu EU. 

Drugog dana, na zajedničkoj sjednici, ministri spoljnih poslova i odbrane država članica EU razmijeniće mišljenja o prvom nacrtu "Strateškog kompasa EU", koji treba da pruži jasne političke i strateške smjernice o pristupu EU politici bezbjednosti i odbrane za narednih pet do deset godina.

Evropska unija objavila je polovinom oktobra izvještaje o napretku država sa Zapadniog Balkana na putu ka EU, a konkretno za Crnu Goru, rečeno je da treba jačati reforme u oblasti vladavine prava i podsticati politički dijalog o otvorenim pitanjima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније