Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

29. 10. 2021. 19:26 >> 19:31
11

KONFERENCIJA U BP

Đukanović: Ne može se živjeti od stare slave

Crna Gora je krenula ka evropskom načinu života i tamo je vodi DPS, poručio je predsjednik partije Milo Đukanović. On je to saopštio na 9. Opštinskoj izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista u Bijelom Poljom, kojom su, kako je saopšteno, nastavljene reforme unutar partije.

Kako je saopšteno iz DPS-a partija intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem, što je, kako kažu, ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara ove godine.

Đukanović je rekao je DPS u izazovima sa kojima se suočavalo crnogorsko društvo, izgradila svoje povjerenje i svoju superiornost na crnogorskoj političkoj sceni.

“Sada moramo da budemo još bolji, i moramo da znamo da se ne može živjeti od stare slave. Divno je da smo mi doveli Crnu Goru do nezavisnosti, uveli je u NATO, vodimo je ka Evropi, jer je to obećavajuće. Ako mi kao generacija ne stignemo da uživamo u punoj mjeri evropski kvalitet života, krenuli smo tim putem svjesni da će generacije naših potomaka živjeti evropskim kvalitetom života i valjda smo kao roditelji vrlo srećni zbog toga. Jer nećemo više čežljivo gledati ni na Rim, ni na Beč, ni na Prag, nego ćemo živjeti evropski život ovdje. Tamo je krenula Crna Gora, tamo je vodi DPS”, poručio je Đukanović.

On je istakao da su sada potrebne pametne odluke i pametni izbori da bi ti ljudi koje su izabrani na jučerašnjoj konferenciji mogli nastaviti tim putem.

Predsjedništva DPS Zoran Pažin saopštio je da je Bijelo Polje od posebnog značaja za afirmaciju vitalnih vrijednosti crnogorskog društva, kao što su otvoreno građansko društvo, multikulturalizam, multivjerski karakter društva i antifašizam.

“Danas kao malo kada ove vrijednosti su dovedene u pitanje i opasnost na jedan perfidan način jer je jasno da ono što imamo na političkoj sceni nije u cilju afirmacije već ih nasuprot tome, duboko ugrožava. Tome nema ko da se suprotstavi sem nas, jer kao što znamo DPS uvijek za sobom nosi teret državničke odgovornosti”, istakao je Pažin.

Na konferenciji je, kako se navodi u saopštenju DPS-a, zaključeno da je cilj sačuvati superiornost partije u Bijelom Polju, ali i neophodnost da grad da, kako su kazali, prepoznatljiv, “moćan impuls povratku relevantnosti Demokratske partije socijalista i njene politike na državnom nivou, zauzimanja one tradicionalne pozicije stožera državne politike koja Crnu Goru vodi ka evropskom sistemu vrijednosti i ka evropskom kvalitetu života”.

Pored Đukanovića, člana Predsjedništva partije Zorana Pažina, konferenciji su prisustvovali i generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Izvršnog odbora za Bijelo Polje Nikola Divanović, kao i brojni poslanici i članovi Glavnog odbora iz opštine.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније