Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

27. 10. 2021. 17:26   >>  17:26 8

SAVKOVIĆ VUKČEVIĆ

Postavljanje Bratić na čelo ministarstva zla namjera prema CG

Onaj koji je insistirao na ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić i predložio da joj se dodijele najvažniji resori za emancipaciju jednog društva, imao je zlu namjeru prema Crnoj Gori, saopštila je članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nela Savković Vukčević.

Savković Vukčević tvrdi da ministarka Bratić nastavlja da sistematski radi na uništenju svih resora koje joj je premijer Krivokapić dodijelio a poslanici parlamentarne većine glasovima podrške i omogućili.

“Nakon etničke čistke koju je sprovela u sektoru prosvjete, samo sticajem okolnosti izbjegnute omče koja je prijetila zabranom nastupa crnogorskim sportistima na međunarodnim takmičenjima pod državnom zastavom, posljednih nedjelja na njenom udaru našao se i sektor kulture. I pored toga što ima poražavajuće dosadašnje rezultate u sva četiri ministarska resora, Bratićeva je od skoro postala i koordinator rada Narodnog muzeja. Funkciju će obavljati do imenovanja novog kandidata za direktora ove ustanove, odnosno dok i za tu poziciju ne pronađe pogodnu osobu profila novoimenovane direktorke Filmskog centra Crne Gore, koja nema crnogorsko državljanstvo a istakla se i kandidaturom na izbornoj listi desničarske stranke Dveri", navodi se u saopštenju.

Ona tvrdi da Vesni Bratić uopšte nije stalo do sektora kulture, već samo do ideološkog uprepodobljavanja svih dodijeljenih resora pa i ovog, pokazala je skorašnjim skandalozno provedenim postupkom raspisivanja konkursa ,,Razvoj kulture sjevera“, koji je potom poništen, pa opet raspisan ali tako da isključuje iz konkurencije sve javne ustanove koje se finansiraju iz budžeta opštine, države kao i NVO.

“Na osnovu sve te zbrke pravo pitanje je bilo ko uopšte i ispunjava uslove da konkuriše za navedena sredstva.Šta misle o radu ministarke Bratić saopštili su poslenici kulture koji su nedavno organizovali protest povodom zapošljavanja "anticrnogorskih kadrova i vjerske diskriminacije u institucijama kulture i drugim državnim resorima” i zatražili njenu smjenu”, navodi se u saopštenju.

Tvrdi da ministarka Bratić nema sluha niti je to dotiče.

“Ministarstvo na čijem je čelu pretvorila je u regrutni centar četničkog podmlatka, čiji se članovi u namjeri potiranja antifašističkih vrijednosti, instaliraju na direktorske fotelje u obrazovnim institucijama i ustanovama kulture”, navodi se u saopštenju.

Ona predlaže da Vlada ode što prije.

“Nameće se zaključak da onaj koji je insistirao na Vesni Bratić i predložio da joj se dodijele najvažniji resori za emancipaciju jednog društva, imao je zlu namjeru prema Crnoj Gori. Zato i Krivokapić i Bratić i cijela vlada treba da odu što prije, a za uništavanje crnogorskog društva sa predumišljajem, svakako će odgovarati”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније