Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

27. 10. 2021. 06:25   >>  13:52 5

DELEGACIJA EU

"Pratićemo razvoj događaja o Pandora papirima"

Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poručuju da će nastaviti da prate razvoj događaja u slučaju poznatom kao "Pandora papiri".

Iz Delegacije EU u odgovoru na pitanja Portala RTCG, poručuju da je na nadležnim nacionalnim organima da odluče da li određeni navodi predstavljaju osnov za istragu i da, ukoliko je to slučaj, u skladu sa tim i postupe.

“Razumjeli smo da je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa navodima iz Pandorinih papira. Nastavićemo da pratimo razvoj događaja”, kazali su Portalu RTCG iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Podsjetimo, u Pandora papirima navodi se da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, a sin predsjednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

U tom slučaju Blažo Đukanović je dao izjavu tužilaštvu, a glavni specijani tužilac Milivoje Katnić najavio je da će se predsjednik Đukanović tim povodom izjasniti pisanim putem.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније