Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

25. 10. 2021. 18:38   >>  18:50 1

KNEŽEVIĆ O ZAKLJUČCIMA

Bezbjednosna situacija narušena

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori u značajnoj mjeri je narušena, ocijenio je Odbor za bezbjednost i odbranu.

Predsjednik Odbora Milan Knežević predstavio je jednoglasno usvojen izvještaj sa današnje višesatne sjednice na kojoj su saslušani potpredsjednik Vlade Dritana Abazovića, vršioc dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i glavni specijalni tužioca Milivoja Katnića.

Članovi Odbora su informisani o aktuelnim dešavanjima u bezbjednosnom sektoru.

Knežević je naveo da je tokom rasprave konstatovano da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori, posebno imajući u vidu posljednja dešavanja, u značajnoj mjeri narušena, te da postoji opravdana opasnost za njenim daljim urušavanjem.

Kako je kazao, Odbor je posebeno istakao da nedavni događi u bezbjednosnom sektoru u značajnoj mjeri stvaraju osjećaj nesigurnosti kod crnogorskih građana.

Knežević je rekao da je apostrofirana važnost preduzimanja aktivnosti kako bi ona bila poboljšana, pozivajući sve činioce sistema bezbjednosti da hitno reaguju.

Knežević je naveo da je sjednica vođena na osnovu tajnih podataka, pa Skupštini neće predložiti zaljučke.

On je novinarima saopštio da je zabrinut za bezbjednost u Crnoj Gori, za ukupan aktuelni i politički ambijent.

“Nadam se da će ovo o čemu smo raspravljali biti posljednja zloupotreba institucija i srastanja kriminala sa djelovima bezbjednosnog sektora”, poručio je Knežević.

Poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je da su na sjednici Odbora dobili dosta informacija, na osnovu kojih su donijeli jednoglasan zaključak. Najavio je i da će članovi Odbora posjeti ANB, kako bi se uvjerili kako je ANB ranije i kako danas postupa u primjeni mjera tajnog nadzora.

Kazao je i da će Odbor zatražiti službenu zabilješku o posjeti Abazovića jednom zatvoreniku.

“Kada se upoznamo sa tom službenom zabilješkom odlučićemo da eventulano i održimo sjednicu toj tematici”, kazao je Konjević i najavio i saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac, povodim inicijative SDP-a.

Glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, šef specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić, i šef ANB-a Dejan Vukšić nijesu nakon sjednice Odbora željeli da daju izjave za medije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније