Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

18. 10. 2021. 10:31   >>  10:32

ĐUROVIĆ

Dozvole za kondo hotele se zloupotrebljavaju

Država mora hitno krenuti sa eliminacijom izdavanja dozvola za kondo hotele i jasno se mora razgraničiti šta je stambena zgrada, a šta hotel, ističu u GP URA, pozivajući Vladu Crne Gore da hitno reguliše ova pitanja koja su naslijeđena od prethodne vlasti koja je to i omogućila.

Potpredsjednik URA Goran Đurović je istakao kao negativan primjer slučaj davanja dozvole za kondo hotel i uvrštavanje projekta "Liko Soho" grupe u Baru u program ekonomskog državljanstva, što kako tvrdi, govori o neophodnosti reformi izdavanja građevinskih dozvola i ekonomskog državljanstva.

"Kondo hotel je bio osmišljen od bivše vlasti da bi omogućio zamajavanje javnosti prividom da se gradi hotel, a u stvari se radilo o klasičnoj prodaji apartmana. Zbog takvog modela naša obala je na dosta mjesta devastirana i na prvim linijama mora građeni su famozni kondo hoteli umjesto pravih hotela sa pet zvjezdica koji bi generisali novu vrijednost i obogatili ponudu Crne Gore“, ističe Đurović.

Dodaje da je ovakav slučaj i sa najavom gradnje kondo hotela u Baru gdje je investitor od bivše vlasti kupio najljepše parče zemlje u gradu po više nego povoljnim uslovima i najavio pompenzno gradnju hotela sa 5 zvjezdica.

"Investitor je tada najavio 1.200 radnih mjesta od kojih na kraju neće biti ništa. Shema sa kondo hotelom je tom istom investitoru dala mogućnost da radi klasičnu prodaju apartmana i još na to da ih prodaje u sistemu ekonomskog državljanstva“, pojašnjava Đurović.

Ukazuje i da će Bar na ovaj način ostati bez pravog hotela koji mu je prijeko potreban, a investitor će, kaže on, prodajom svih 322 jedinici ostvariti strahovit profit.

"Sam program ekonomskog državljanstva takođe mora biti izmijenjen jer je na potpuno neprirodan način omogućeno pojedincima da po višestruko većim cijenama prodaju stanove, kako na primorju tako i na sjeveru države“, naglašava Đurović.

Zaključuje da je interesantno da po navedenom slučaju baš niko iz Opštine Bar nije reagovao iako je sa njim najviše oštećen grad Bar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније