Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

17. 10. 2021. 18:55   >>  18:56 23

BS

Ibrahimović ponovo zadržan na granici Srbije

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović danas je ponovo zadržan više sati na granici sa Srbijom, saopšteno je iz te stranke.

Iz te stranke podsjećaju da je Ibrahimović zadržan i prije dva mjeseca. Dodaju da je predsjednik BS-a ponovo doživo neprijatnost od granična policije Srbije.

"Granična policija Srbije je jutros i danas popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat i po. Nastavlja se praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore od granične policije, po nalogu države Srbije. Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom", navodi se u saopštenju BS-a.

Dodaju da je ponašanje policajaca bilo krajnje profesionalno.

"Ovakva politika Srbije je pokazatelj da se u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, Srbija udaljava od evropskih vrijednosti. Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore", kazali su iz BS-a.

Ukazuju da se ovakvim odnosom prema poslaniku u Skupštini Crne Gore, koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno krši Bečka konvencija.

"Međutim, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo. Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru koja želi najbolje odnose sa svim susjedima. Ovo je dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire", kazali su iz BS-a.

S obzirom na to da se, kako su kazali, ovakve provokacije i neprijatnosti kojima su izloženi posljednjih mjeseci nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnika naroda, ali i države Crne Gore.

Iz te stranke pozivaju međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније