Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

17. 10. 2021. 13:30 >> 13:31
1

VUJOVIĆ

Crnogorska vlast nema povjerenje zapadnih partnera

Zapadni partneri nemaju povjerenje u crnogorsku vlast, što potvrđuju jasni stavovi najviših predstavnika američke administracije za Zapadni Balkan o stanju u Crnoj Gori, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović, kazao je da su navodi specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država, Gabrijela Eskobara, o negativnom uticaju Rusije na ovdašnja zbivanja i poruka da bi ulazak u Vladu takvih proruskih elemenata bila veoma loša poruka, jasan signal kako partneri percipiraju najavljeno moguće kreiranje "moskovsko-vučićevske" Vlade.

„Jasni stavovi najviših predstavnika američke administracije za Zapadni Balkan o stanju u Crnoj Gori nedvosmisleno potvrđuju da ovakva crnogorska vlast nema povjerenje naših zapadnih partnera i da je kao takva ozbiljna prepreka našem daljem integracionom i razvojnom putu, a time i prijetnja stabilnosti države“, rekao je Vujović.

Vujović je istakao da se sa iste adrese prije dva dana čula i potvrda navoda izrečenih na posljednjem NATO samitu, o tome da je opasno dijeliti sve informacije sa Vladom Crne Gore.

„Što jasno implicira u kojoj mjeri je ova vlast kompromitovala poziciju države i narušila odnose sa zapadnim partnerima“, kazao je Vujović.

On je rekao da je SDP-u od početka bilo kristalno jasno da vlast, dominantno skrojena po mjeri Moskve, Beograda i Srpske pravoslavne crkve, ima ključni prioritet da Crnu Goru kučini klasičnim instrumentom antizapadnih, prokremaljskih i velikosrpskih političkih interesa.

„Početak tog procesa je naravno kompromitacija njenog statusa kao NATO članice, razaranje njenog bezbjednosno-obavještajnog sistema, koje se dešava otkad je Vlada formirana od strane raznih aktera i institucija nove vlasti“, naveo je Vujović.

Te, kako je kazao, navodne demokratske promjene, koje jesu bile nasušno potrebne ali ne na taj način, do kraja su razotkrivene od ključnih zapadnih partnera, kao uostalom i onog dijela javnosti koji je sa najboljim motivom želio promjene u Crnoj Gori.

„Kome sada, nakon svega ovoga, nije jasno koja je sudbina namijenjena Crnoj Gori u ovakvoj konfiguraciji vladajuće većine, za te i takve više nema nikakvog opravdanja“, poručio je Vujović.

Vujović je naveo da oni moraju znati da je crvena linija pređena, da su sve „demokratske“ maske pale, Crna Gora ne smije više da gubi vrijeme, kao i da su više nego jasne poruke naših partnera.

„I što je navjažnije i najatkuelnije – ova i ovakva vlast ne može se bilo kakvim čarobnim štapićem popravljati ili rekonstruisati, ali se mogu popravljati neke greške dok smo na vrijeme i dok ne bude kasno“, dodao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније