Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Autor: I. P. ]

27. 09. 2021. 08:33   >>  16:45 1

RUDOVIĆ

Rekonstrukcija vlade vodi ka stabilizaciji u CG

V.d. direktora Direktorata za medije i bivši poslanik Neđeljko Rudović ocijenio je da je rekonstrukcija vlade važna tema radi stabilizacije političkih prilika u zemlji, bez čega se ne može razgovarati o životno važnim temama.

Rudović je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG rekao da je rješenje političke krize u zemlji nešto što svi očekujemo.

Smatra da se u Crnoj Gori fokus najčešće stavlja na onome što nas razdvaja, umjesto na ono što je konačni cilj - da živimo u uređenoj i ekonomski prosperitetnoj državi.

"Naš cilj je da što više razgovaramo, da promovišemo duh tolerancije. Mi se hvatamo za vratove oko i najmanje teme, najmanjeg spora i izgleda da nam je to ostalo i dalje zapisano u mentalitetu, da satremo protivnika koji ima drugačiji pogled", rekao je Rudović.

Komentarišući situaciju u medijima, on je rekao da imamo "čvrst, beskompromisan, fatalistički stav".

"Mislim da je jako važno da razumijemo da ponekad možda, ako zastupamo jendu tezu, da bi bilo lijepo, korisno, za promjenu, da vidimo kako bi to izgledalo, da dozvolimo sebi da pomislimo da je onaj ko drugačije misli možda u pravu. I da tako stvarno dolazimo do rješenja", rekao je Rudović.

To se može postići tako što ćemo više razgovarati, srijetati se...

Govoreći o položaju medija u Crnoj Gori, on kaže da je neminovno da se implikacije teške političke borbe prenose i na medije: "To je ono što bi moglo da se mijenja. Jasno je da su svi mediji u ozbiljnim finansijskim problemima".

Smatra da se moraju tražiti modeli koji će omogućiti da imamo profesionalne i odgovorne medije, kako bismo, kaže on, razgovarali i našli modele da u medijima nemamo pozive na linč, teške riječi, govor mržnje, lažne vijesti...

"Medijska strategija će obratiti pažnju na sve izazove i ciljeve kojima moramo biti posvećeni", rekao je Rudović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније