Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

20. 09. 2021. 09:43   >>  09:44 6

MEDOJEVIĆ

U UN-u premijer morao da zastupa politiku Vlade

Lider Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević ocijenio je nevjrovatnim to što je umjesto premijera Zdravka Krivokapića šef državne delegacije na godišnjem zasjedanju Generalne Skupštine UN koja se održava u Njujorku, šef delegacije države predsjednik Milo Đukanović.

"Po Ustavu spoljnu politiku Crne Gore vodi Vlada. Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom Vlade. Vlada je morala da odredi sastav i šefa delegacije. To je morao biti premijer koji bi u UN zasupao politiku Vlade", navodi se u saopštenju.

Medojević smatra da Đukanović nikako nije smio biti dio delegacije, jer je, kako je kazao, "predvodio nelegalne nasilne proteste protiv Ustavnog poretka".

Lider PzP-a dodaje da će u trenutnoj situaciji kada je šef delegacije države Crne Gore biće Milo Đukanović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović član Đukanovićeve delegacije.

Tvrdi da će Đukanović tu situaciju iskoristiti da u Njujorku prezentira politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore.

"Da ne pominjem da će tema biti klimatske promjene, a da naša Vlada još nema Nacionalni plan energetske tranzicije i klimatskih promjena, a da direktor EPCG promoviše nastavak proizvodnje energije na lignit u Pljevljima što je u suprotnosti sa temom zasijedanja i ciljevima UN", zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније