Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

19. 09. 2021. 10:49   >>  10:50 3

PRAVA CG

"U dijalogu da učestvuje cjelokupna parlamentarna većina"

Prava Crna Gora pozdravila je započeti dijalog između Demokrata i Demokratskog fronta i pozvala da se cjelokupan proces nastavi uz puno učešće i uvažavanje cjelokupne parlamentarne većine, bez izuzetka, kao i uz aktivnu komunikaciju sa Vladom Crne Gore. Predsjedništvo te partije apeluje na parlamentarnu većinu i sve subjekte vlasti da se što prije krene u izglasavanje novog Tužilačkog savjeta.

“Prava Crna Gora apeluje na smirivanje tenzija u društvu koje su bespotrebno narasle nakon ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Mir i stabilnost Crne Gore su vrijednosti za koje, naročito u ovom trenutku, svi treba da se snažno i iskreno zalažemo u cilju istinske demokratizacije Crne Gore”, saopštili su nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Kada su u pitanju produbljene podjele, iz Prave Crne Gore poručuju da građani treba da znaju da su one vještački kreirane, i da je samo organizovani kriminal snaga koja ima interes da produbljuje podjele, ne bi li, kako navode, povratio dio moći koja neumitno kopni.

“Predsjedništvo Prave Crne Gore takođe daje podršku i čestita premijeru Zdravku Krivokapiću na nepokolebljivosti i državničkoj odlučnosti u zaštiti Ustavnog poretka i Zakona Crne Gore prilikom događaja petog septembra na Cetinju kada je Đukanović sa svojom zavjereničkom organizacijom DPS pokušao da organizuje svojevrsni puč u zemlji i Crnu Goru uvede u zonu nestabilnosti. Na saradnju i dogovor nas obavezuju obećanja data građanima ove zemlje da ćemo kao nova vlast svi zajedno dati puni doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije koju je bivši režim Mila Đukanovića stvarao i održavao pune tri decenije”, poručuju iz Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније