Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

14. 09. 2021. 21:45 >> 21:54
12

KRIVOKAPIĆ

"Dosta je bilo, CG neće biti država netrpeljivosti"

Predsjednik Vlade Crne Gore saopštio je da su nedopustive brutalne šofinističke uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali i pojedinih odbornika Skupštine Cetinja koje su se, kako je naveo, danas mogle čuti od pojedinih simpatizera DPS-a na Cetinju.

Premijer je na Tviteru napisao da Crna Gora neće biti država netrpeljivosti.

"Oni koji su 30 godina bili na vodećim državnim funkcijama i u svojim izjavama se navodno bore za multietničku Crnu Goru, čine sve na produbljivanju napetosti i širenju vjerske i nacionalne netrpeljivosti", naveo je Krivokapić, "Današnji događaj pokazuje licemjernost i perfidnost njihove navodne brige za državu, čija su bogatstva dobrim dijelom pretočili u sopstvene džepove. Dosta je bilo!"

Apeluje na građane da ne nasijedaju na, kako je napisao, huškačku retoriku DPS-a.

"Šireći mržnju i podjele samo želi da zaštiti sumnjivo stečeni kapital i privilegije. Pristojnost i poštovanje zakona nemaju alternativu. Svako ima pravo da se osjeća Crnogorcem, Srbinom, Bošnjakom, Albancem, Hrvatom, Muslimanom..bez obzira koju političku ideju zastupao i kom se Bogu molio", zaključio je Krivokapić.

Grupa građana, koja se okupila danas ispred Skupštine Prijestonice, zvižducima je ispratila odbornike Građanskog pokreta URA. Upućene su im i uvrede, a u video snimku koji je objavio Portal "Dan" vidi se kako jedan od okupljenih upućuje prijetnje Abazoviću.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније