Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2021. 12:50   >>  12:50 3

ČEKIĆ PORUČILA

"Zahvaljujući prethodnoj Vladi i dijaspori ispunjen san Gusinjana"

Zahvaljujući prethodnoj Vladi i našoj dijaspori juče je ispunjen višedecenijski san svih Gusinjana - otvoren je put Gusinje - Podgorica preko graničnog prelaza Grabom, saopštila je predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

Čekić se osvrnula na rad lokalne uprave, dosadašnje projekte, te izrazila pohvalu i zahvalnost za juče otvoreni put Gusinje - Podgorica.

"Lokalna samouprava stabilno funkcioniše, sve svoje obaveze prema zaposlenim, izvođačima radova i dobavljačima na vrijeme izmiruje, vrši se popravka i asfaltiranje lokalnih puteva, stipendiraju se studenti, i u okviru svojih mogućnosti pomaže razvoj kulture i sporta“, istakla je ona.

Čekić je ukazala na, kako je navela,  nebrigu aktuelne vlasti za probleme građana, ali i potrebe opštine na čijem je čelu.

"Ono što nas posebno brine i opterećuje jeste značajno umanjenje kapitalnog budžeta koji je opredijeljen za našu opštinu, što faktički znači zaustavljanje realizacije projekata koji su već započeti i za koje postoji projektna dokumentacija“.
Takođe, istakla je veliku brigu za nerješavanje problema koji postoje od prvog dana povraćaja statusa Opštine Gusinje, a to su, dodala je, prije svega rekonstrukcija zgrade policije i uređenje izletišta Ali Pašini izvori.

Kako je istakla predsjednica opštine, problem predstavlja i činjenica da se za dobijanje ličnih dokumenata, putnih i identifikacionih mora ići u obližnju opštinu, tako da to kod građana izaziva i osjećaj nesigurnosti i nebrige države prema njima.

"Na kraju želim da se u ime građana zahvalim svima, a prije sveg prethodnoj Vladi i našoj dijaspori, koji su doprinijeli da se započne i završi put Gusinje - Podgorica preko graničnog prelaza Grabom, čime je ispunjen višedecenijski san mnogih Gusinjana i koji će, sigurna sam, doprinijeti ubrzanom razvoju naše opštine“, zaključila je  Čekić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније