Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 06. 2021. 10:00 >> 10:00
2

SDP PITA

Je li Abazović vidio Temeljni ugovor sa SPC?

Potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković uputio je pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, u kojem ga pita da li je upoznat sa sadržinom Temeljnog ugovora koji bi trebalo da potpišu država Crna Gora i Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Đurašković podsjeća kako je premijer Zdravko Krivokapić nedavno saopštio da je Abazović upoznat sa sadržinom Temeljnog ugovora.

"Bilo bi i logično da ste kao potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem i predsjednik Komisije za politički sistem ne samo upoznati sa sadržinom, nego i imali aktivno učešće u pripremi ovog dokumenta uvažavajući njegov značaj i propisane procedure", navodi Đurašković.

On, pak, ističe kako, kada je Vlada Crne Gore u pitanju, logika ne igra nikakvu ulogu, "ali ni bilo kakve druge političke zakonomjernosti".

"Ovdje svako vuče na svoju stranu, pa javnost i nije previše iznanađena što Vi, premijer i predsjednik Skupštine nikako da se dogovorite ko jeste, a ko nije vidio Temeljni ugovor. Sjećamo se Vašeg obećanja da ćete javnost upoznati sa sadržinom Ugovora čim Vam isti bude dostupan? Da li ste ga vidjeli i ukoliko jeste, zbog čega nijeste održali obećanje? Ukoliko isti ipak nijeste vidjeli, premijer opet ne govori istinu", rekao je Đurašković.

On smatra da Abazovića previše i ne zanima to "što ovim dokumentom određujete sudbinu crnogorskih crkava i hramova i neprocjenjivog kulturno-istorijskog bogatstva".

"Ali koliko god Vaše ponašanje bilo neprihvatljivo, pozivam Vas da zbog građana Crne Gore i činjenice da se u strogoj tajnosti priprema najveća pljačka državne imovine u istoriji Crne Gore, jasno saopštite da li ste upoznati sa sadržinom Temeljnog ugovora sa SPC i na koji način su u ovom dokumentu zaštićeni nacionalni interesi Crne Gore. Funkcija koju obavljate Vas na to obavezuje, kao i neprocjenjivi značaj imovine na koju se ovaj ugovor odnosi", rekao je Đurašković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније