Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ pobjeda/rtcg ]

09. 05. 2021. 23:04 >> 23:44
8

DPS

"Pobijedila građanska opcija u HN"

Nosilac liste "Evropski tim za Herceg Novi" Predrag Dabović istakao je večeras da je bez obzira ko sjutra bude konstituent vlasti, a ko opozicija, važno da svi doprinesu razvoju Herceg Novog.

Dabović se najprije zahvalio svim građanima koji su prepoznali program te koalicije koji je, kako je kazao, prograđanski i proevropski.

"Imali smo dobru i pozitivnu kampanju i na dobar način prezentovali sebe. Bez obzira ko sjutra bude konstituent vlasti, a ko opozicija, za Herceg Novi je važno da svi damo svoj doprinos za razvoj grada", kazao je Dabović.

Ivanović: Pobijedila građanska opcija

Poslanik DPS-a Petar Ivanović rekao je da je rezultat današnjih izbora u Herceg Novom pokazao da je poražena politika nacionalizma, te da je pobijedila građanska opcija.

"Demokrate nijesu pobjednici kako se to predstavlja, već je to koalicija Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića, dakle u Novom nije pobijedila jedna stranka nego koalicija", ocijenio je Ivanović.

Dodao je da je 75 odsto biračkog tijela podržalo građanske partije, a 20 odsto nacionalističke partije.

"Politika nacinalizma je poražena i to je za nas od izuzetne važnosti. To znači da se neće lako formirati vlast, da će se praviti koalicije i spremni smo da razgovarmao sa svim partnerima koji dijele vrijenosti kao mi, ali insistiramo na onome što su građanske vrijednosti", dodao je Ivanović.

U DPS-u su, kako kaže, zadovoljni izbornim rezultatom, jer se pet partija takmičilo protiv jedne.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније