Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2020. 10:55   >>  11:32 7

SPP

BS odbila učešće u vladi bez realne projekcije

Kada se lični i partijski interesi stave ispred unapređenja položaja sopstvenog naroda, onda to izgleda upravo kako su uradili čelnici Bošnjačke stranke, saopšteno je iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) koja je jedan od konstituenata platforme "Crno na bijelo".

Nakon pregovora sa novim mandatarom, Glavni odbor BS je odbio participiranje u novoj Vladi.

Oni su istakli da se u "zlatnom periodu kadrovanja BS" shvatilo da su Bošnjaci kao narod postali faktor, "ali za bespogovornu poslušnost i podržavanje, na unutrašnjem planu uglavnom štetnih odluka, i kao nijemi svjedoci a nekada i aktivni učesnici ekonomske devastacije sopstvene zemlje, zarad sopstvenih ličnih i usko-partijskih koristi".

"Kada je dobila poziv mandatara za učešće u vladi, BS je odbila učešće tragajući za argumentima koji su više iskustvene prirode, a manje realne projekcije. Slijepom je vidljivo da je odbila učešće u Vladi jer je prepoznala da se buduća Vlada ako želi opstati nema vremena baviti populizmom već jedino odgovornim radom", navodi se u saopštenju SPP, stranke na čijem je čelu Hazbija Kalač.

Prema njihovim riječima, odustajanje BS za učešće u vladi istovremeno je i znak da nova vlada neće biti mažena od opozicije i da mora hitno zauzeti krajnje odgovoran stav i skoncentrirati se na socio-ekonomski oporavak društva, "prvenstveno zatvaranjem na hiljade rupa preko kojih curi nacionalno bogatstvo ove zemlje".

"Politika produbljivanja podjela i bilo kakvih parcijalnih svojatanja Crne Gore, ovu državu može odvući na dno iz kojeg će se teško podići. Zato nova vlast, koja je izborno povjerenje dobila na politici podizanja Crne Gore, mora stati u odbranu Ustava i zakona Crne Gore, sa punom materijalnom i moralnom odgovornošću pred njenim građanima", navodi se u saopštenju.

Iz SPP smatraju da Bošnjaci u Crnoj Gori imaju alternativu i izbor.

"Stranka pravde i pomirenja (SPP) okuplja i spremna je okupiti i ujediniti sve ljude koji će posvećeno, principijelno i bez kompromisa raditi na unapređenju položaja bošnjačkog naroda kao i svih građana ove zemlje. Kao i do sada naše zalaganje će biti vidljivo i transparentno, a rezultati našeg rada će biti lako prepoznatljivi u popravljanju kvaliteta života svih građana Crne Gore, i u tom smislu spremni smo se takmičiti sa svima pa i sa Bošnjačkom strankom", ističu iz SPP.

Dužni su, kažu, da se aktivno stave na raspolaganje sopstvenom narodu i njegovim interesima.

"SPP nije nikada bila i neće biti krilo za nepravdu, politička zapošljavanja, nepotizam, niti će se igrati identitetskim pitanjem Bošnjaka u Crnoj Gori. Posebno nećemo dozvoliti percepciju SPP-a kao "privjeska", "rezervnog igrača" ili bilo kakve druge epitete, koji se nakon dugogodišnjeg učešća u vlasti danas pripisuju BS-u", zaključuje se u saopštenju stranke koju predvodi Hazbija Kalač.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније