Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2020. 11:18 >> 11:22

PARCOS BEČIĆU

CG zaslužuje da bude u društvu evropskog sistema vrijednosti

Crna Gora zaslužuje da bude u društvu evropskog sistema vrijednosti, a Grčka će nastaviti da pruža punu podršku u tom pogledu, kazao je ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Panajotis Parcos tokom razgovora sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem. Bečić je kazao da je potrebno da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer, kako je kazao, interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore u otvorenom dijalogu, Bečić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Grčke i iskazao zadovoljstvo otvaranjem prvog počasnog konzulata Crne Gore u Grčkoj, 2019. u Solunu, što će, kako je kazao, dodatno doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa.

Ambasador Parcosje, kako se dodaje u saopštenju, čestitao Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine i izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, u čemu postojeći prijateljski odnosi dvije zemlje mogu biti dodatni podsticaj u unapređenju saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu.

"On je naveo da Crna Gora zaslužuje da bude u društvu evropskog sistema vrijednosti, a da će Grčka nastaviti da pruža punu podršku u tom pogledu", navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, ambasador Parcos osvrnuo se na nedavno održane izbore i izrazio zadovoljstvo ambijentom u kojem su održani.

"On je istakao da je demokratija dinamičan proces i da svako iz svoje pozicije može doprinijeti sveukupnom dobru", navodi se u saopštenju.

Parcos je Bečiću, tom prilikom, uručio pismo čestitke koje je uputio predsjednik Skupštine Grčke Konstantinos Tasioulas.

"Sagovornici su ocijenili veoma značajnim podršku Grčke u procesu integracija, uz očekivanje intenzivnije saradnje dvije zemlje u okviru međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa. Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza", navodi se u saopštenju.

Bečić je, kako se dodaje, upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

"Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније