Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2020. 07:35 >> 07:35
35

CP

Objediniti patriotske snage uz aktivan otpor

Iz Crnogorskog pokreta poručuju da ovo vrijeme traži objedinjavanje svih patriotskih snaga u Crnoj Gori.

“Više je nego jasno da ovo vrijeme traži objedinjavanje svih patriotskih snaga u Crnoj Gori, aktivan otpor, ogoljavanje anticrnogorske suštine nove vlasti, nepristajanje na novu velikosrpsku AB revoluciju i borbu za ostvarenje onoga što je 22. maja 2006. propušteno!”, poručuju iz CP.

Kažu i da Crnu Goru neće reformisati Medojević, Mandić, Knežević, Milačić, Zogović, Radunović, Vučurović, Bečić, te da će URA promjeniti svoje ponašanje iz Budve kada je, kako kažu u CP, ostala u vlasti koja je slavila sve tragedije Crne Gore iz prošlosti.

“Kao da ovih dana čujemo eho nekih prošlih vremena, nanovo se slavi „sloboda“ porazom Crnogoraca i Crne Gore. A kakav bi to kontinuitet „oslobodioca“ i „slobode“ bio kad ga na svojoj koži ne bi ośetili Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati”, satoji u saopštenju CP.

Kažu da su se Albanci ovaj put provukli bez nasilja, ali kako dodaju, iz oportunih razloga.

“Na smiješno opravdanje kako je to refleks sužnjeva koji su se oslobodili i pripisivanje nasilja po śeveru onima koji su izgubili izbore nijesu se upecali ni revnosni, anticrnogorski mediji śevernog suśeda. Toliko su bili ubjedljivi verbalni marifetluci pobjednika izbora da mediji u Srbiji nijesu pominjali ni nasilje, ni ta glupava opravdanja”, poručuju iz CP.

U Crnogorskom pokretu kažu i da je čudna to „sloboda“ koja liči na vremena iz prošlosti kojih se sav civilizovani svijet gnuša.

“ Kako živimo u svijetu laži, zloupotrebe medija, lažovi su postali politički najuspješnija kasta. Više nijesu važna djela, nego snaga medija i sposobnost obmanjivanja „pučine grdne“. Što više pominjanja demokratije i „prve demokratske vlasti“, to više represije i represivne svijesti iz šinjela vremena kad se kažnjavala pomisao, a ne izrečena misao. „Prva demokratska vlast u Crnoj Gori“ je započela buduću vladavinu demokratskim prijetnjama ukidanjem medija, krivičnim prijavama za delikt mišljenja, hapšenjima, partijskim uređivanjem Javnog servisa, vrijeđanjem novinarke što se drznula da njegovom visočanstvu, Dritanu Abazoviću, postavi nezgodna pitanja”, poručuju iz CP.

Za vrijeme čuvene „diktature“ i „diktatora“ imali smo poplavu medija koji su, kako navode, čak jezivo širili mržnju, olajavali časne ljude, crtali mete, vrijeđali ljude u studiju, ispoljavali agresiju prema neistomišljenicima i to nije smetalo „oslobodiocima“, jer oni nijesu bili mete tih strijela ispodljudskog dostojanstva i nužničke estetike.

“Sad, paunovski nadignutih noseva, kao da su se kandidovali za Nobelovu nagradu skidanjem najvećeg svjetskog zločinca sa vlasti, smeta im bilo kakva kritička misao, bilo koja analiza koja ih ne meće među oblake, ubjeđeni da zaslužuju samo fanfare i ode, krenuli su da disciplinuju slobodnu riječ. Hoće da sude istini Ranka Đonovića, ukidaju Cdm, Dnevne novine, reketiraju Aktuelno, ... slijedeći svog gurua iz śevernog suśeda, koji je sve medije stavio pod svoju kontrolu i upregao ih u očuvanju totalitarne vlasti i „nemešanje u crnogorske izbore“! I koji je usavršio laž kao vrhunsko sredstvo neograničene vladavine i jednocifrenog procenta opozicije u parlamentu”, poručuju iz CP:

Kažu i da im se čini da će „oslobodioci“ istim stopama i istom matricom u kojoj je glavni krivac za sve prošla vlast.

“Već smo čuli kako se najavljuje da neće biti novca u državnoj kasi za plate u novembru i, gle čuda, ko je kriv? Prošla vlast! Kažu, ostavili praznu kasu! Kao da je prošloj vlasti kasa bila prepuna i kao da nijesu imali problema da odgovore na sve potrebe društva u uslovima pandemije i pada privredne aktivnosti”, zaključuje se u saopštenju CP.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније