Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 08. 2020. 16:04   >>  21:24

MANJE OD MJESEC DO IZBORA

Partije u Gusinju još pregovaraju

U Gusinju se 30. avgusta, osim parlamentarnih, održavaju i lokalni izbori. Do sada je vlast u toj opštini vršila široka koalicija, predvođena DPS-om. Ko će samostalno, a ko i s kim u koaliciji na predstojeće izbore, pokušao je da sazna novinar TVCG Krsto Čabarkapa.

Pored parlamentarnih političke partije u Gusinju se uveliko pripremaju i za lokalne izbore, koji će se održati istoga dana. Partije pregovaraju o eventualnim koalicijama, a izbornu listu za sada je predala jedino Socijaldemokratska partija.

“Mi ćemo na izbore izaći samostalno, to je u skladu sa odlukama našeg Predsjedništva i Glavnog odbora i na republičkim, takođe izlazimo samostalno. Očekujemo dobar rezultat, dobar rezultat smo imali i prethodni put”, kaže Elvis Omeragić (SDP).

I DPS, koja je u prethodne četiri godine predvodila široku koaliciju na vlasti, samostalno će izaći na lokalne izbore, a o eventualnim koalicijama razgovaraće nakon izbora.

“Izaći ćemo samostalno na izbore, u ponedeljak ćemo predati listu. Napravili smo najbolji izborni program koji ćemo ponuditi našim građanima”, naveo je Adel Damjanović (DPS).

DUA je u prethodnom saziva lokalnog parlamenta bila dio široke koalicije na vlasti. Sada pregovaraju o jedinstvenoj vesti sa preostale dvije albanske partije.

“Očekujemo završnicu tih dogovora, i ako nema tih dogovara, a želimo da to bude, ukoliko ne, onda nastupamo samostalno”, kazao je Enver Dedušaj (DUA).

U utorak u ponoć ističe rok za predaju izbornih lista i tada će se sve znati. Iz Opštinske izborne komisije ističu da će uskoro biti zaključen i birački spisak.

“Kao što znate, on još uvijek nije zaključen, ali čisto podsjećanja radi na prošlim lokalnim izborima u Gusinju je bilo upisano 4.528 birača, dok je svoje biračko pravo iskoristilo 2.202 birača”, saopštio je Samir Redžepagić iz Opštinske izborne komisije.

Podsjetimo, u prethodnom sazivu lokalnog parlamenta vlast je vršila široka koalicija, koju su činili DPS, Bošnjačka stranka, Socijaldemokrate, Partija za Gusinje, DUA i Albanska Alternativa, a opoziciju su činila i dva odbornika SDP-a i četiri Demokratskog saveza Albanaca. Šta očekuju od predstojećih izbora i šta bi trebalo da budu prioriteti buduće vlasti željeli smo da pitamo i mještane Gusinja, međutim zbog bajramskih praznika gusinjske ulice su potpuno prazne.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније