Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

26. 09. 2019. 18:38 >> 18:37
1

SD BAR

Neophodna nova bolnica u Baru

Socijaldemokrate Bara žele da ponovo aktuelizuju pitanje izgradnje nove Opšte bolnice u Baru, kao prijeko potrebne investicije u ostvarivanju zdravstvene zaštite na području Opštine Bar i Opštine Ulcinj, saopštio je predsjednik OO SD Bar Mićo Orlandić.

Oni smatraju da postojeći kapaciteti sa kojima raspolaže Opšta bolnica u Baru, predstavljaju limit sadašnjeg, a pogotovo daljeg razvoja u pružanju zdravstvenih usluga, ne samo Bara i Ulcinja, već i Crne Gore.

"Opštine Bar i Ulcinj sa svojih skoro 65 000 stanovnika i koje kao turističku destinaciju posjeti preko 265 000 turista, a u tranzitu preko graničnog prelaza "Sukobin" prođe blizu 2.400,000 putnika i preko 500.000 vozila, zavređuju da se u Baru izgradi savremena Opšta bolnica, sa svim pripadajućim sadržajima i odgovarajućom opremom, s' tim što na postojećoj lokaciji Opšte bolnice postoji sasvim dovoljno prostora za gradnju jednog ovakvog objekta," navodi se u saopštenju.

Gradnjom objekta nove bolnice u Baru stvorili bi se uslovi da postojeći objekat bude u funkciji Doma za stare osobe, čime bi se riješio i ovaj veoma izraženi problem zbrinjavanja starih osoba, navode iz SD-a.

"Cijenimo, da će Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore na pravi način razumjeti ovu našu ponovnu inicijativu i kroz kapitalni budžet Crne Gore, obezbijediti odgovarajuću dinamiku, koja bi nas u dogledno vrijeme dovela do objekta nove savremene bolnice u Baru", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније