Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 08. 2019. 12:59 >> 12:58
1

DEMOKRATE OPTUŽUJU

"Nova srpska demokratija prodala Kotor DPS-u"

Demokratska Crna Gora danas je optužila partuju Andrije Mandića, Novu srpsku demokratiju da se prodala kotorskom DPS-u.

"Nije trebalo mnogo vremena da protekne, pa da pred lice javnosti izađu novi dokazi o prodaji Kotora DPS-u. Nakon realizovane političke korupcije u Kotoru, najnoviji dokazi potvrđuju da je jedna od strana tog političko-korupcionaškog kupoprodajnog ugovora bio i šef lokalne NSD, a po nalogu Andrije Mandića. Nakon uspješno realizovane ugovorne obaveze koja je podrazumjevala eliminaciju Demokrata, Vladimira Jokića i ostalih iskrenih i časnih predstavnika opozicione vlasti, predsjednik NSD u Kotoru po nalogu Andrije Mandića danas je glavni podupirač DPS vlasti u Kotoru", saopštile su Demokrate.

Kako navode, to potvrđuje i posljednja sjednica Odbora za izbor i imenovanja SO Kotor.

"Predsjednik OO Nove srpske demokratije Vladimir Potpara, dok sva opozicija bojkotuje nelegitimnu SO Kotor i nelegalne odbore, prvo je obezbjedio DPS-u kvorum za održavanje sjednice, zajedno sa Brunom Lončarević iz SDP-a, a potom svojim prisustvom, uz odluku da čak ostane i uzdržan, omogućio usvajanje odluke kojom se uskraćuju prava na primanja Dragici Perović, nezakonito razriješenoj predsjednici SO Kotor i da se odredi plata Željku Aprcoviću i Jovu Sudjiću. Ovaj antiopozicioni čin samo je potvrda da se trgovina sa DPS-om u režiji Andrije Mandića, sa državnog nivoa preko njegovog povjerljivog čovjeka preslikava i na Kotor", piše u saopštenju.

Da je realizacija dogovora sa DPS-om prioritet, kako kažu demokrate, potvrđuje odluka Potpare da se svrsta u isti tabor sa DPS-om protiv Dragice Perović, uprkos tome što je bila nosilac koalicione liste zajedno sa Novom srpskom demokratijom i što je svo vrijeme trpjela napade sa svih strana u odbrani izborne volje gradjana i opozicione vlasti u Kotoru.

Na taj način, ističe se u saopštenju, Andrija Mandić i Vladimir Potpara se svete opozicionarima koji staju na put njihovim kombinacijama sa DPS.

"Očigledno da postoji ogroman pritisak lidera Nove srpske demokratije, da se žrtvuju opozicione opštine, kako bi ostvario lični interes u trgovini sa Đukanovičem. Dominantan dio opozicione javnosti sa pravom pretpostavlja da je u pitanju osuđujuća presuda. Slična situacija se dogodila prije održavanja lokalnih izbora u Nikšiću gdje niko nije dovodio opozicionu pobjedu u pitanje. Tada su ucijenjeni osuđujućim presudama, lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u. Da Mandić opet ima zadatak da rasturi vlast u opozicionim opštinama, potvrđuje i kreiranje ogavnih i prostačkih saopštenja koje podmeće svojim kolegama u Budvi, kako bi izazvao lični sukob u lokalnoj vlasti", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније