Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

03. 10. 2024. 13:13 >> 13:13
1
Čitaj mi:

Glavni grad

Ažurirani podaci javnog gradskog prevoza na Google Maps

Svi podaci u vezi sa 25 linija, preko 670 stajališta i 2.100 polazaka ažurirani su i dostupni korisnicima Google maps aplikacije koja u velikoj mjeri olakšava korišćenje javnog prevoza, saopštili su iz Glavnog grada. Kako su kazali, u prethodnom periodu učinjeno je niz značajnih iskoraka na polju digitalizacije usluga.

Ističu da su podaci na Google maps dostupni od ranije, ali da zbog raznih varijacija u polascima na određenim linijama, gdje svaki polazak ne ide istom putanjom, različiti redovi vožnje po danima i jedan značajan broj podataka koji je trebalo obraditi potrebno je ažuriranje podataka i taj posao bio je veoma složen i obiman.

"U toku je i izrada novog sistema za upravljanje gradskim prevozom koji je planiran i sa nekim novim funkcionalnostima poput podataka u realnom vremenu o poziciji autobusa na Google mapama, mogućnost online kupovine i dopune karata i niz drugih mogućnosti. Ovo je još jedan važan korak na putu digitalizacije usluga, a naročito u kontekstu funkcionalnosti i afirmacije gradskog prevoza u Podgorici”, naveli su iz gradske uprave.

Glavni grad i u narednom periodu, poručuju, ostaje posvećen popularizaciji javnog prevoza, u odnosu na automobile i sveukupnom rješavanju pitanja saobraćajnih gužvi u gradu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније