Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

gradski.me/M.L.B.

07. 09. 2024. 08:32 >> 08:33
Čitaj mi:

Gimnazije "Slobodan Škerović"

Vučurović: Maturska ekskurzija nije odložena, novi tender u toku

Nakon što su maturanti Gimnazije "Slobodan Škerović" stupili u štrajk, navodeći da im je ekskurzija više puta odlagana, da ne znaju da li će je i kada biti, te da su frustrirani i zabrinuti, oglasila se direktorica te ustanove Biljana Vučurović.

Ona je istakla da je tender za ekskurziju u toku, te da su o tome obaviješteni Savjet roditelja, Nastavničko vijeće i Đački parlament.

Vučurović ističe da je krајеm marta 2024. godine njihova škola raspisala, na vrijeme, tender za matursku ekskurziju za školsku 2024/2025. godinu.

“Usljed žalbi zainteresovanih strana za najbrojniju školu u Crnoj Gori, Gimnazija је bila u obavezi, po odluci školskog odbora, odmah raspisati novi tender krajem jula, što smo i uradili. Zakonske procedure i rokovi u cijelom postupku poštovani su u potpunosti. Tokom ljetnjeg raspusta, obaviješteni su: Savjet roditelja, Nastavničko vijeće i Đački parlament slijedeći prethodno uputstva i procedure Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija”, navela je.

Kako je dodala, postupak novog tendera je u toku i svi organi škole su upoznati sa time.

“Godišnjim planom rada škole za tekuću godinu predviđa se realizacija maturske ekskurzije shodno objektivnim okolnostima, te ona nikada nije bila zakazana, a samim tim nije mogla biti ni odložena. Današnjom inicijativom Škole, sa učenicima smo se dogovorili o održavanju redovnih sastanaka nа ovu temu”, naglašava Vučurović.

Ističe da se, kao ugledna vaspitno-obrazovna ustanova, zalažu za poštovanje Kućnog reda i za dijalog, iako razumiju mladost i nezadovoljstvo maturanata zbog nerealizovane polumaturske ekskurzije usljed COVID-a, kao i njihova dodatna očekivanja ро pitanju maturske ekskurzije.

“Sa svim nadležnim institucijama i roditeljima kao pгvim partnerima, radili smo u prethodnom periodu u cilju najboljeg interesa učenika. Sigurnost i bezbjednost djece, kao i kvalitet ekskurzije predstavljaju prioritet naše škole”, poručuje Vučurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније