Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

14. 08. 2024. 12:42 >> 12:43
Čitaj mi:

ZA djecU sa smetnjama u razvoju

Glavni grad podržao inicijativu “Kartica pristupačnosti”

Na inicijativu fondacije ,,Ognjen Rakočević” prije dvije godine počela je primjena ,,kartice pristupačnosti” za djecu sa smetnjama u razvoju, koje im omogućavaju da ne čekaju na preglede u Kliničkom centru, Institutu za bolesti djece, domovima zdravlja, ostvarivanju prava i usluga u okviru aerodroma u Podgorici i Tivtu i u okviru brojnih drugih kompanija.

Imajući u vidu značaj ove inicijative koja doprinosi širenju svijesti građana u borbi protiv predrasuda i diskiminacije, Glavni grad će se pridružiti brojnim institucijama koje daju prednost korisnicima kartica.

„Roditelji djece sa smetnjama u razvoju, intelektualnim, kao i udruženim smetnjama mogu se prijaviti slanjem viber poruke na broj 069 181 106. Potrebno je da pošalju podatke: ime i prezime djeteta, ime jednog od roditelja, šifru dijagnoze i godište i odakle su. Kartice važe za svu djecu iz Crne Gore i besplatne su, jer izradu finansira Klinički centar“, pojasnila je Sabina Imeri iz Fondacije ,,Ognjen Rakočević”.

Zahvaljujući ovim karticama, roditelji djece sa smetnjama u razvoju ističu da im je ovaj projekat olakšao svakodnevno funkcionisanje, posebno kada moraju odvesti dijete kod ljekara.

"Pozivamo i druge lokalne samouprave i sve institucije da se pridruže ovoj inicijativi kako bismo na najbolji način pomogli djeci i roditeljima koji su zbog složenosti situacije često izloženi stresu prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti", zaključili su iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније