Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B. [ Marko Terzić, TVCG ]

08. 08. 2024. 20:42 >> 20:42
1

na periferiji Podgorice

Crpne stanice zapuštene, iz Vodovoda okrivljuju prethodne uprave

Stanovnicima Glavnog grada nije nepozanica da tokom ljetnjih mjeseci nemaju vode ili je pritisak slab. Mještani nekoliko sela nadomak Podgorice vode imaju, ali se plaše da neće zadugo, jer su neke od crpnih stanica zapuštene.

Crpna stanica s koje se vodom snabdijevaju mještani Gornjih Kokota, Lješanske nahije i Farmaka toliko je zapušten da je prava sreća što za sada, u njemu borave, samo ptice.

"Tamo imam imanje, pored samih crpnih stanica i dosta puta u prolazu vidim da su vrata otvorena, tako da tu teško da su ispuneni uslovi", smatra mještanin Gornjih Kokota Žarko Pejović.

Vjera Pejović takođe iz Gornjih Kokota kaže da mještani nijesu nadležni da gledaju i prate rad pumpnih stanica.

Ništa bolja situacija ni na drugom kraju opštine. U Kučima. Tu je zatečena i ova domaćica koja po svemu sudeći ostavlja haos za sobom.

I dok širom svijeta, slični objekti, izgledaju ovako, pitamo se da li je kod nas iko nadležan da održava ono što mi imamo i ko je za to odgovoran.

Iz podgoričkog preduzeća Vodovod i kanalizacija upiru prstom na prethodni menadžment.

"Nije uredno servisirana oprema, niti je održavana adekvatno higijena i adekvatan nivo obezbijeđenja ovako osjetljivih objekata. Napravili smo analizu svih crpnih stanica i vršimo ulaganje u sistem, a nastavićemo i dalje u tom smjeru da se to dovede u bolje stanje", kaže Aleksandar Nišavić, izvršni direktor "Vodovoda i kanalizacije".

U narednom periodu će, najavljuje Nišavić, u potpunosti obezbijediti crpne stanice. Zbog trenutnog stanja, vodosnabdijevanje i kvalitet vode, kako kaže, nijesu ugroženi.

"Gledamo prvo da uložimo kao što sam rekao u osjetljivu opremu koja se nalazi u tim objektima koja je značajno veće vrijednosti od samih objekata, a naravno u skladu s mogućnostima da vršimo i opremanje samih objekata i obezbješivanje, kako ne bi došli u situaciju da sistem bude ugrožen", kazao je Nišavić.

Za početak, bilo bi poželjno, makar zamijeniti polomljena stakla na ovim prozorima. Da je to i ranije urađeno, možda bismo na ovim snimcima, imali koliko-toliko drugačije prizore.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније