Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B.

07. 08. 2024. 15:28 >> 15:28

MILATOVić posjetio vatrogasce

"Hvala za požrtvovanje, država mora više ulagati u službe zaštite i spašavanja"

Predsjednik države Jakov Milatović obišao je Službu zaštite i spašavanja Glavnog grada i zahvalio vatrogascima na nadljudskim naporima u očuvanju ljudskih života i imovine.

Povod za posjetu Milatovića, su brojni aktivni požari proteklih sedmica i izazovi sa kojima se suočavaju vatrogasci u zaštiti života građana i njihove imovine.

“Ovdje sam da kažem jedno veliko hvala u ime svih građana i građanki Crne Gore na njihovom radu, trudu i zalaganju u zaštiti ljudskih života i imovine. Takođe u jednom dobrom razgovoru imao sam prilike da se upoznam sa potrebama vatrogasne službe. U narednom periodu moramo značajnije da izdvajamo sredstva kako bismo ovu službu modernizovali. Predočili su mi brojne izazove sa kojima se dnevno suočavaju i mislim da kao društvo moramo dodatno imati sluha za sve potrebe koje naše vatrogasne službe imaju", poručio je predsjednik Milatović.

On je ocijenio da, u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja, Glavni grad mora izdvojiti više sredstava za nabavku adekvatne opreme i poboljšanja materijalnog statusa vatrogasaca, uz jačanje ljudstva koje u ovom momentu nedostaje.

Sastanku sa rukovodstvom i zaposlenima Službe zaštite prisustvovao je i zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević.

“Želim da se zahvalim predsjedniku Crne Gore na inicijativi da posjeti Službu i da podršku svim njenim pripadnicima na čelu sa komandirom u ovim zaista teškim danima. Nekako se svi sjetimo službe tokom požarne sezone, kada su problemi sa kojima se suočavaju najveći, ali je naša obaveza da i nakon požarne sezone dodatno obratimo pažnju na njihov položaj. Hvala što je izrazio maksimalno raspoloženje da nam pomogne u narednom periodu u obezbjeđivanju određenih sredstava i kontakata kako bismo došli do što kvalitetnije opreme. Vjerujem da ćemo zajednički značajno doprinijeti uslovima rada ove službe", kazao je Rakčević.

Vršilac dužnosti komandira Zdravko Blečić upoznao je Milatovića sa stanjem Službe, ocjenjujući da su izazovi brojni, od ljudskih do materijalnih resursa, ističući nabavku nove opreme i rješavanje stambenog pitanja za zaposlene kao najvažnije.

“Želio bih da zahvalim Milatoviću, a prvi put je u istoriji da predsjednik Crne Gore posjeti lokalnu službu zaštite Podgorice, tako da je ovo jedna velika čast i zadovoljstvo, ali i obaveza i dodatni motiv za sve pripadnike naše službe da i u narednom periodu pružaju svoj maksimum kako bi naši građani bili bezbjedni. Mi ćemo uložiti dodatne napore i sve što treba da naši građani budu bezbjedni i sigurni i da u nekom svom optimumu radimo, kako bi čitav sistem zaštite i spašavanja funkcionisao na pravi način”, kazao je Blečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније