Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

29. 07. 2024. 07:31 >> 07:38
Čitaj mi:

od 01. do 07. avgusta

Svjetska nedelja dojenja u Podgorici

U sklopu obilježavanja „Svjetske nedelje dojenja“ u periodu od 01. do 07. avgusta, Dom zdravlja Glavnog grada organizuje niz aktivnosti, s ciljem promovisanja važnosti rada savjetovališta za reproduktivno zdravlje - Škole za trudnice, savjetovališta za dojenje, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako su kazali, planirana su predavanja izabranog doktora za žene i djecu. U tom periodu, posjetiocima će biti pružene informacije o uslugama koje se pružaju u ovom savjetovalištu.

"Plan i program aktivnosti za narednu sedmicu je sledeći: 1. i 02. avgusta od 08:00 do 11:00 u zdravstevnom objektu Nova Varoš, sala za edukaciju (na prvom spratu ), (Ul. 4 Proleterske) od 08 do 11h biće organizovani individualni savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika o radu savjetovališta, kao i uslugama Škole za trudnice u okviru savjetovališta za reproduktivno zdravlje; 05. avgusta 2024.godine, s početkom u 09:00h održaće se predavanje na temu“ Prednosti dojenja“, koje će održati Prim.dr med. Rajka Pajović. Takođe od 08:00 do 11:00h biće dostupni individualni savjeti, odgovori na pitanja i informacije o uslugama savjetovališta: 06.avgusta 2024.godine, planirana je prezentacija na teme: 1.Položaj za dojenje, 2. Kako prevazići izazove u dojenju, 3. Kada prazniti dojke. Patronažna sestra Sanela Rastoder će kroz radionicu demonstrirati vježbe, u terminu od 10:00h-11:00h", saopštili su iz Glavnog grada.

Takođe od 11:00h do 12:00 časova, dr Milovan Jovanović spec.ginekologije i akušerstva, izabrani doktor za žene Doma zdravlja Glavnog grada će održati predavanje na temu: „Značaj i prednosti dojenja“.

Takođe, 07. avgusta od 08:00h-11:00 časova biće organizovani individualni savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika, dok će u terminu od 08:00h-14:00h biti održana Škola za trudnice.

"Za sve dodatne informacije i kontakt, možete se obratiti Savjetovalištu za reproduktivno zdravlje - Školi za trudnice Doma zdravlja Glavnog grada na broj telefona: 067/009-522. Mjesto održavanja: ZO Nova Varoš, sala za edukaciju (prvi sprat) Ulica 4 Proleterkse brigade. Povodom Svjetske nedelje dojenja, Dom zdravlja Glavnog grada organizuje aktivnosti posvećene promociji zdravlja majki i beba. Uz stručna predavanja i savjete naših doktora, želimo dati podrsku i ohrabriti sve majke u ovoj važnoj životnoj ulozi. Unaprijed se radujemo vašem dolasku i zajedničkom obilježavanju ove važne nedelje", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније