Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

17. 06. 2024. 18:25 >> 18:45
6
Čitaj mi:

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

"Neću podržati skraćenje mandata Skupštini niti razrješenje Injac"

Predsjednica Skupštine opštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da je demokratska vlast u Podgorici dobila izborno povjerenje i puni mandat od građana i građanki i poručila da neće podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini niti razrešenje gradonačelnice Olivere Injac.

"Inicijativa koju su pokrenuli SD-SDP-LP formalno može ući u skupštinsku proceduru tek kada dobije potreban broj potpisa. Politički sponzor inicijative da se sruši demokratska vlast u Podgorici je DPS Mila Đukanovića, a SD-SDP-LP su u ovom slučaju "sakupljači potpisa" odnosno kuriri DPS-a", kazala je  Borovinić Bojović.

Ona se oglasila nakon što je odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao da su uputili inicijative na potpis svim partijama - za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

Naglasila je da je činjenica da inicijativa poslata svim odborničkim klubovima uključujući i klubove većine, govori o nedostatku političke ozbiljnosti predlagača i potrebe za viškom jeftine provokacije.

"Demokratska vlast u Podgorici je dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki. I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama. To se nekad na podgoričkoj cesti zvalo "pobrkani lončići". Ipak, sve je manje prostora za "žmurke" i u narednom periodu će se otkriti da li se DPS "krije" iza još nekih osim SD, SDP i LP", kazala je Borovinić Bojović.

U svakom slučaju, Borovinić Bojović ističe da je važno da Podgorica dobije rasplet situacije.

"Pred odbornicima aktuelne većine je jasan izbor: ili će biti u službi građana i napraviti dogovor unutar demokratske većine da se nastavi sa radom, ili će tastere pritisnuti po želji DPS koji je od strane građana poslat u opoziciju. Sve one koji su služili kratkoročnim interesima DPS-a, javnost pamti samo po tome što ih je poslala u politički zaborav", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније