Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Jelica Novosel [ Mreža, TVCG ]

14. 03. 2024. 07:37 >> 07:37
1
Čitaj mi:

PODGORICA

Tuški put: Penzionerima nedostaje parking i Dom zdravlja

Iako penzioneri koji žive u zgradama na Tuškom putu u Podgorici imaju sve uslove za mirno i lijepo stanovanje, neke bitne stvari ipak nedostaju.

Sagovornik emisije "Mreža" Zdravko Matović kaže da penzioneri već par godina nemaju svoju ambulantu i Dom zdravlja, a tim ni mogućnost da se redovno pregledaju.

"Tu su bili dva doktora i sve je funkcionisalo dobro. Radili su u dvije smjene", prisjeća se Matović, koji je i upravnik zgrade.

Matović je skrenuo pažnju i na odlaganje otpada u ovom anaselju, predloživši da bi bilo dobro da se postavi još par kontejnera. 

"U međuvremenu su se otvorili poslovni prostori otvorili. Ovdje bi trebalo napraviti jedan podzemni kontenjer", dodao je on.

Iz gradskog preduzeća "Čistoća" kažu da će se naći rješenje i da će biti još novih kontenjera.

Kako je kazala Senada Mulešković iz ovog preduzeća. mora se razmotriti da li na tim lokacijama, koje oni smatraju kao adekvatne, postoje podzemne instalacije.

"To je svakako otežavajuća okolnost za ugradnju polupodzemnih kontenjera, ali u saradnji sa stanarima možemo naći neko adekvatno rješenje. Ukoliko ne bude postojala mogućnost za ugradnju polupodzemnih, možemo svakako postaviti dodatne metalne kontenjere, ukoliko oni budu smatrali da će se na taj način ovaj problem riješiti", poručila je ona. 

Mještani su nezadovoljni jer postoji i problem smeća. Naime, navode da preko puta zgrada postoji mini deponija. 

"Čuli smo da je to industrijska zona i da se tu nešto predviđa", kazao je Matović. 

I na to će službe "Čistoće" reagovati i utvrditi vlasništvo zemljišta, jer je u pitanju nelegalno odlaganje otpada.

"Svjedoci smo koja vrsta otpada je ovde odložena. U gradu imamo prostore koje su namijenjene za besplatno odlaganje. Zemljani šut, zemljani iskopi i građevinski šut se besplatno može odložiti na odlagalištu Mojanjski krst u gradskoj opštini, u opštini Zeta. Dakle, jako je bitno pomenuti i odgovornost samih građana, odnosno pojedinaca koji na ovaj način devastiraju javne površine", poručila je Mulešković. 

Matović je podsjetio na još jedan problem stanara zgrade penzionera, a to je da nemaju svoje obilježeno parking mjesto, te da se moraju snalaziti gdje da ostave svoje vozilo. 

Na pitanja koje je redakcija emisije "Mreža" proslijedila gradskim službama kako riješiti sve probleme mještana tog naselja, odgovore nijesu stigli. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније